Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Oslávte s nami náš deň krásnymi dezertami, ktoré ešte lepšie chutia ako vyzerajú...

Smotanová torta s jahodami

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Byť ženou je dnes ťažké, ale aj úžasné. Odmeňte sa zajtra na MDŽ za všetko, čo robíte, a doprajte si s nami tieto úžasné dezerty.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    SLADKÉ SRDIEČKA nielen na VALENTÍNA: Potešte svoju polovičku zamilovaným dezertom!
    Zdroj: Petra Mitringová

    Smotanová torta s jahodami

    8 kúskov

    NA KORPUS: 6 vajec ● 200 g krupicového cukru ● štipka soli ● 200 g hladkej múky● 2 ČL prášku do pečiva

    NA KRÉM: 500 g nízkotučného tvarohu ● 70 g krupicového cukru ● 2 balíčky stužovadla šľahačky ● 200 ml smotany na šľahanie ● 250 g jahôd

    OKREM TOHO: jedlé kvety na ozdobu

    Rúru predhrejeme na 180 °C a dve formy s rozdielnym priemerom vystelieme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a so soľou na svetlú penu. V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme do vajcovej zmesi. Nanesieme do pripravených foriem a dáme piecť na 25 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Potom horizontálne prerežeme na dve polovice. Na krém vymiešame tvaroh s cukrom. Jahody očistíme a nakrájame na menšie kocky. Smotanu vyšľaháme dotuha, pričom zašľaháme aj stužovadlá. Spolu s jahodami zapracujeme do tvarohu. Krémom naplníme prerezané korpusy, pričom si trocha necháme na potretie povrchu torty. Korpusy poukladáme na seba a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme kvetinami a dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Smotanová torta s jahodami

    Pistáciové minibábovky

    12 kúskov

    250 g masla izbovej teploty ● 160 g krupicového cukru ● 2 ČL vanilkového cukru ● kôra z 1/2 citróna ● 5 vajec● 1 ČL umu ● 250 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 80 g mletých nesolených pistácií ● 1 PL mlieka ● štipka šafranu (nemusí byť)

    Formičky na minibábovky vytrieme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslo vyšľaháme dopenista a postupne zašľaháme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, ako aj vajcia. Pridáme um aj 50 g múky a na rýchlych otáčkach šľaháme asi 3 minúty. Zvyšok múky zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do cesta. To rozdelíme na dve polovice, pričom do jednej zapracujeme pistácie. Do druhej polovice zamiešame šafran rozpustený v mlieku. Obe cestá nanesieme do pripravených formičiek, jemne premiešame so špáradlom, aby vzniklo mramorovanie, a pečieme 25 až 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Pistáciové minibábovky

    Limetový cheesecake s avokádom

    8 kúskov

    150 g maslových karamelových sušienok ● 100 g masla ● 1 limeta ● 1 avokádo ● 500 g smotanového syra● 300 g bieleho jogurtu ● 2 balíčky želatíny bez varenia ● 80 g práškového cukru ● kvety na ozdobu

    Formu vytrieme trochou oleja. Sušienky nadrvíme pomocou valčeka a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes nasypeme do formy a poriadne utlačíme pomocou pohára, aby nám vznikli vysoké okraje. Dáme do chladničky. Limetu umyjeme pod horúcou vodou, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro a vyškrabeme dužinu, ktorú rozmixujeme spolu s limetovou šťavou. V mise vymiešame jogurt s cukrom, zapracujeme želatínu podľa návodu na obale a spojíme so smotanovým syrom. Zapracujeme limetovú kôru. Zmes rozdelíme na dve časti, pričom do jednej zapracujeme avokádové pyré. Pomocou lyžice nanášame obe zmesi striedavo do stredu korpusu, aby nám vznikol pekný zebrovitý efekt. Dáme do chladničky stuhnúť najlepšie na celú noc.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Limetový cheesecake s avokádom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.