Oslávte príchod jari s chutnou jemnou KURACINKOU s JARNOU CIBUĽKOU a ZÁZVOROM: Je to MŇAMKA!
19. 3. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:15)

Zdroj: Shutterstock
Nenapáda vás čo zasa navariť tým svojim hladošom. Túto jednoduchú dobrotu s kuracím mäsom ste už skúšali?
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Zdroj: NčpŽ
Kuracina na jarnej cibuľke a zázvore
4 porcie
800 g kuracích pŕs ● 5 PL ryžového octu ● 3 PL sójovej omáčky ● 4 jarné cibuľky ● 3 cm zázvoru ● 1 paprička čili ● 100 g sušených sliviek (nemusia byť) ● soľ ● 4 PL repkového oleja ● mleté čierne korenie ● ryža na podávanie
Prsia očistíme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na menšie kúsky. Premiešame s 1 PL ryžového octu a 1 PL sójovej omáčky. Necháme chvíľu marinovať. Medzitým očistíme cibuľku a nakrájame na tenké plátky. Zázvor ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Čili očistíme. Slivky nakrájame. Na panvici rozpálime olej, pridáme čili, chvíľku opekáme a potom vyberieme. Pridáme mäso a opekáme asi 4 minúty. Osolíme, okoreníme a zamiešame cibuľku, slivky, zalejeme 100 ml vody, ako aj zvyškom sójovej omáčky a ryžového octu. Privedieme do varu a chvíľu povaríme. Podávame s udusenou ryžou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Zdroj: Shutterstock
Kuracina na jarnej cibuľke a zázvore