Počuli ste o SLADKEJ OMELETE? NIE! Tak to rozhodne musíte vyskúšať tieto ľahké a rýchle dobroty
14. 5. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:16)

Zdroj: Shutterstock
Rady začínate deň nejakou dobrotou? Rozhodne vyskúšajte omeletu nasladko. Neuveríte, aká pochúťka to je!
S tvarohovým krémom
4 porcie
NA KRÉM: 250 g smotany na šľahanie ● 300 g polotučného tvarohu ● 3 PL medu
NA CESTO: 4 vajcia ● štipka soli ● 1 ČL strúhanej citrónovej kôry ● 40 g trstinového cukru ● 75 g pohánkovej múky ● 3 PL mlieka ● 2 PL masla
Na krém vyšľaháme asi 2/3 smotany dotuha. Tvaroh vymiešame spolu so zvyškom smotany, s medom a cukrom dohladka a dáme do chladničky. Na omeletu oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s citrónovou kôrou, cukrom, múkou a mliekom dohladka. Opatrne zapracujeme sneh z bielkov a z cesta postupne na masle opečieme 4 omelety z oboch strán. Podávame s tvarohovým krémom, prípadne s ovocím.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: Shutterstock
Sladká omeleta, je dobrota, ktorá je hotová za pár minút a chutí fantasticky...
So smotanovým syrom
2 porcie
20 g smotany na šľahanie ● 4 vajcia ● 10 g masla ● 100 g smotanového syra ● trstinový cukor podľa chuti ● škorica ● ovocie
Vajcia vymiešame so smotanou a s cukrom. Na panvici rozpustíme polovicu masla a opečieme na ňom jednu omeletu z oboch strán dozlatista. Rovnako postupujeme aj so zvyškom cesta. Smotanový syr vymiešame s cukrom, so škoricou a s ovocím a podávame spolu s omeletou.
Čas prípravy: 10 minút
Mandľová s tvarohom
4 porcie
250 g mandľovej múky ● 400 ml mlieka ● 3 vajcia ● 1 ČL agávového sirupu ● 20 g guarovej gumy ● soľ ● maslo na opekanie
NA PLNKU: 20 g tvarohu ● 400 ml smotany na šľahanie ● vanilková dreň ● ovocie
Na cesto dáme do misy múku, vajcia, mlieko, agávový sirup, guarovú gumu, ako aj štipku soli a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Na panvici rozpálime maslo a postupne na ňom opečieme 4 omelety. Na plnku vyšľaháme smotanu dotuha, zamiešame tvaroh a vanilkovú dreň podľa chuti. Omelety naplníme plnkou a ovocím a ihneď podávame.
Čas prípravy: 15 minút
S arašidovým maslom
2 porcie
2 vajcia, 4 PL mlieka, 2 ČL brezového cukru, olivový olej, 2 ČL arašidového masla, 2 kivi, trocha smotany na šľahanie
V mise vymiešame vajcia, mlieko a brezový cukor dohladka. Na panvici rozhorúčime olivový olej a opečieme na ňom 2 omelety z oboch strán dozlatista. Hotovú omeletu položíme na tanier, polovicu potrieme arašidovým maslom a obložíme nakrájaným kivi. Preložíme na polovicu a ihneď podávame.
Čas prípravy: 15 minút