Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Počuli ste o SLADKEJ OMELETE? NIE! Tak to rozhodne musíte vyskúšať tieto ľahké a rýchle dobroty

Happy,Loving,Family,Are,Preparing,Bakery,Together.,Mother,And,Child

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Rady začínate deň nejakou dobrotou? Rozhodne vyskúšajte omeletu nasladko. Neuveríte, aká pochúťka to je!

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ľahký, šťavnatý a taký CHUTNÝ: Tento JAHODOVÝ KOLÁČ BEZ CUKRU a múky si zamilujete!
    Zdroj: Canva NČpŽ

    S tvarohovým krémom

    4 porcie

    NA KRÉM: 250 g smotany na šľahanie ● 300 g polotučného tvarohu ● 3 PL medu

    NA CESTO: 4 vajcia ● štipka soli ● 1 ČL strúhanej citrónovej kôry ● 40 g trstinového cukru ● 75 g pohánkovej múky ● 3 PL mlieka ● 2 PL masla

    Na krém vyšľaháme asi 2/3 smotany dotuha. Tvaroh vymiešame spolu so zvyškom smotany, s medom a cukrom dohladka a dáme do chladničky. Na omeletu oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s citrónovou kôrou, cukrom, múkou a mliekom dohladka. Opatrne zapracujeme sneh z bielkov a z cesta postupne na masle opečieme 4 omelety z oboch strán. Podávame s tvarohovým krémom, prípadne s ovocím.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Sladká omeleta, je dobrota, ktorá je hotová za pár minút a chutí fantasticky...

    So smotanovým syrom

    2 porcie

    20 g smotany na šľahanie ● 4 vajcia ● 10 g masla ● 100 g smotanového syra ● trstinový cukor podľa chuti ● škorica ● ovocie

    Vajcia vymiešame so smotanou a s cukrom. Na panvici rozpustíme polovicu masla a opečieme na ňom jednu omeletu z oboch strán dozlatista. Rovnako postupujeme aj so zvyškom cesta. Smotanový syr vymiešame s cukrom, so škoricou a s ovocím a podávame spolu s omeletou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Mandľová s tvarohom

    4 porcie

    250 g mandľovej múky ● 400 ml mlieka ● 3 vajcia ● 1 ČL agávového sirupu ● 20 g guarovej gumy ● soľ ● maslo na opekanie

    NA PLNKU: 20 g tvarohu ● 400 ml smotany na šľahanie ● vanilková dreň ● ovocie

    Na cesto dáme do misy múku, vajcia, mlieko, agávový sirup, guarovú gumu, ako aj štipku soli a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Na panvici rozpálime maslo a postupne na ňom opečieme 4 omelety. Na plnku vyšľaháme smotanu dotuha, zamiešame tvaroh a vanilkovú dreň podľa chuti. Omelety naplníme plnkou a ovocím a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    S arašidovým maslom

    2 porcie

    2 vajcia, 4 PL mlieka, 2 ČL brezového cukru, olivový olej, 2 ČL arašidového masla, 2 kivi, trocha smotany na šľahanie

    V mise vymiešame vajcia, mlieko a brezový cukor dohladka. Na panvici rozhorúčime olivový olej a opečieme na ňom 2 omelety z oboch strán dozlatista. Hotovú omeletu položíme na tanier, polovicu potrieme arašidovým maslom a obložíme nakrájaným kivi. Preložíme na polovicu a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.