Prekvapte rodinu takouto zeleninovou DOBROTOU: HUBY a BAKLAŽÁN sú dvojka, ktorú treba VYSKÚŠAŤ!
9. 8. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:08)

Zdroj: Shutterstock
Chutí ešte lepšie než vyzerá. Verte nám, že aj tí najväčší mäsožravci budú spokojní.

Baklažány plnené hubami
2 porcie
1 baklažán ● 3 väčšie šampiňóny ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1/2 papriky ● 20 ml smotany na šľahanie ● 1 PL paradajkového pretlaku ● soľ ● mleté čierne korenie ● 50 g parmezánu
Baklažán rozrežeme na polovice, pomocou lyžice vyškrabeme jadrovník a posypeme trochou soli. Necháme asi 20 minút odstáť a potom papierovou utierkou odsajeme prebytočnú vodu. Baklažány potrieme olejom a dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút. Vydlabanú dužinu z baklažánu zmiešame s očistenými a nakrájanými hubami, paprikou, nasekaným cesnakom a cibuľou. Opečieme na troche oleja a potom zalejeme smotanou a zamiešame paradajkový pretlak. Baklažány vyberieme z rúry a naplníme ich zeleninovou zmesou. Posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme piecť znova približne na 20 minút.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 40 minút
Zdroj: Shutterstock
Baklažán plnený hubami