Pridajte do BROSKYŇOVEJ marmelády TOTO a už NIKDY nebudete chcieť inú... je NEODOLATEĽNÁ!
30. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:08)

Zdroj: Shutterstock
Tá vôňa a tá chuť! Táto marmeláda má našliapnuté stať sa vašou najobľúbenejšou...
Broskyňová marmeláda s vanilkou
4 poháre (po 300 ml)
1,25 kg zrelých broskýň ● 500 g želírovacieho cukru 2 : 1● 1 balíček kyseliny citrónovej ● 1 biolimeta ● dreň z 1 vanilkového struku
Broskyne narežeme zo spodnej časti do kríža a zalejeme vriacou vodou. Necháme odležať 30 sekúnd, zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Následne ošúpeme, odstránime kôstky a dužinu nakrájame. Odvážime 1 kg ovocia a v hrnci ho zmiešame so želírovacím cukrom a s kyselinou citrónovou. Necháme 30 minút odležať. Z limety škrabkou narežeme limetovú kôru a nakrájame ju na tenké pásiky. Broskyne rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme limetovú kôru a dreň z vanilky. Za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu varíme na silnom ohni, potom spravíme skúšku, či zmes želíruje, a nanesieme do sterilizovaných pohárov. Dobre uzavrieme a položíme na 5 minút hore dnom. Necháme vychladnúť.
Čas prípravy: 45 minút
Zdroj: Shutterstock
Broskyňová marmeláda s vanilkou