Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si čokoládový krém z cíceru a datlí: Lahodnú a ZDRAVÚ pochúťku máte na stole do 15 minút!

Pripravte si čokoládový krém z cíceru a datlí: Lahodnú a ZDRAVÚ pochúťku máte na stole do 15 minút!

Zdroj: Getty/bhofack2

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Prečo musí byť dobré vždy nezdravé? A naozaj musí? Čokoládový krém vyrobený z cíceru a datlí s kvalitným kakaovým práškom vás dostane - chuťou aj výživovými hodnotami!

Vyrobte si najzdravší čokoládový krém na svete, a to za menej ako 15 minút.

Aj vy hľadáte zdravú náhradu za lahodné čokoládové a orieškové krémy zo supermarketu? Chutia neodolateľne, ale sú všetko, len nie zdravé a udržateľné.

Palmový tuk, cukor a umelé arómy už naozaj nie sú aktuálne. 15-minútový cícerovo-datľový čokoládový krém všetko zmení!

Zdroj: Getty/Darya Arnautova

Ilustračný obrázok

Suroviny na 1 pohár:

  • 1 malý konzervovaný cícer (240 g odkvapkanej váhy)
  • 6 datlí Medjool (obzvlášť kvalitná odroda)
  • 60 g kakaového prášku
  • trochu čerstvej vanilky
  • 200 ml horúcej vody

Postup:

• Cícer najskôr sceďte, premyte a dobre vysušte.

• Rúru predhrejte na 220 stupňov (horný / spodný ohrev).

• Cícer pečte v rúre 10 minút alebo kým nebude príjemne orieškovo voňať.(Čím dlhšie budete cícer piecť, tým bude jemne oriešková vôňa intenzívnejšia. Nepečte ho však príliš dlho, inak bude príliš suchý.)

Zdroj: Getty/margouillatphotos

Ilustračný obrázok

• Cícer rozmixujte na pyré so zvyšnými ingredienciami v mixéri, kým nevznikne krémová konzistencia.

• Ak je pre vás krém príliš suchý, jednoducho pridajte trochu horúcej vody.

• Pre väčšiu sladkosť pridajte viac datlí. Ak máte radi oriešky, nič vám nebráni pridať si ich do krému! Dobrú chuť.

Autor: Petra Wachman

Vyberáme pre vás niečo PLUS