Pripravte si čokoládový krém z cíceru a datlí: Lahodnú a ZDRAVÚ pochúťku máte na stole do 15 minút!
12. 3. 2023, 12:30

Zdroj: Getty/bhofack2
Prečo musí byť dobré vždy nezdravé? A naozaj musí? Čokoládový krém vyrobený z cíceru a datlí s kvalitným kakaovým práškom vás dostane - chuťou aj výživovými hodnotami!
Vyrobte si najzdravší čokoládový krém na svete, a to za menej ako 15 minút.
Aj vy hľadáte zdravú náhradu za lahodné čokoládové a orieškové krémy zo supermarketu? Chutia neodolateľne, ale sú všetko, len nie zdravé a udržateľné.
Palmový tuk, cukor a umelé arómy už naozaj nie sú aktuálne. 15-minútový cícerovo-datľový čokoládový krém všetko zmení!
Zdroj: Getty/Darya Arnautova
Ilustračný obrázok
Suroviny na 1 pohár:
- 1 malý konzervovaný cícer (240 g odkvapkanej váhy)
- 6 datlí Medjool (obzvlášť kvalitná odroda)
- 60 g kakaového prášku
- trochu čerstvej vanilky
- 200 ml horúcej vody
Postup:
• Cícer najskôr sceďte, premyte a dobre vysušte.
• Rúru predhrejte na 220 stupňov (horný / spodný ohrev).
• Cícer pečte v rúre 10 minút alebo kým nebude príjemne orieškovo voňať.(Čím dlhšie budete cícer piecť, tým bude jemne oriešková vôňa intenzívnejšia. Nepečte ho však príliš dlho, inak bude príliš suchý.)
Zdroj: Getty/margouillatphotos
Ilustračný obrázok
• Cícer rozmixujte na pyré so zvyšnými ingredienciami v mixéri, kým nevznikne krémová konzistencia.
• Ak je pre vás krém príliš suchý, jednoducho pridajte trochu horúcej vody.
• Pre väčšiu sladkosť pridajte viac datlí. Ak máte radi oriešky, nič vám nebráni pridať si ich do krému! Dobrú chuť.
Autor: Petra Wachman