Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recept na najlepšie tekvicové rizoto s fazuľkami si dobre odložte: Ak raz túto ZDRAVÚ dobrotu ochutnáte, nebudete chcieť inú!

Recept na najlepšie tekvicové rizoto s fazuľkami si dobre odložte: Ak raz túto ZDRAVÚ dobrotu ochutnáte, nebudete chcieť inú!

Zdroj: Getty/Elena_Danileiko

Reklama

Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov nevyhnutných na ochranu organizmu pred vznikom vážnych chronických ochorení.

Hokkaido tekvicu si najčastejšie vychutnávame upečenú alebo vo forme lahodnej krémovej polievky, nátierky či prívarku. No čo by ste povedali na dokonale nutrične vyvážené rizoto?

Pripravte si:

  • 300 g tekvice (maslová alebo hokkaido)
  • 100 g fazuliek v slanom náleve
  • 2 PL olivový olej
  • soľ
  • 3 PL maslo
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 150 g ryže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • strúhaný parmezán a petržlenovú vňať na ozdobu

Postup nájdete na ďalšej strane.

Postup:

  • Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180º na cca 20 až 25 minút.
  • Vo veľkej rajnici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a fazuľku.
  • Pridáme ryžu, premiešame a všetko podlejeme vínom. 2-3 minútky na to všetko zalejeme naberačkou horúceho vývaru.
  • Všetko spolu varíme, kým ryža celkom nezmäkne.
  • Polovicu upečenej tekvice medzitým popučíme v miske na kašu a v závere primiešame k hotovému rizotu.
  • Nakoniec do rizota primiešame strúhaný parmezán, petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú tekvicu.

Autor: Ženský Čas

Vyberáme pre vás niečo PLUS