Recept na najlepšie tekvicové rizoto s fazuľkami si dobre odložte: Ak raz túto ZDRAVÚ dobrotu ochutnáte, nebudete chcieť inú!
30. 9. 2023, 10:01

Zdroj: Getty/Elena_Danileiko
Reklama
Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov nevyhnutných na ochranu organizmu pred vznikom vážnych chronických ochorení.

Zdroj: Getty/Elena_Danileiko

Zdroj: Pexels/Nataliya Vaitkevich

Zdroj: Pexels/Aljona Ovtšinnikova
Galéria k článku
4 fotografiePrejsť do galérie
Hokkaido tekvicu si najčastejšie vychutnávame upečenú alebo vo forme lahodnej krémovej polievky, nátierky či prívarku. No čo by ste povedali na dokonale nutrične vyvážené rizoto?
Pripravte si:
- 300 g tekvice (maslová alebo hokkaido)
- 100 g fazuliek v slanom náleve
- 2 PL olivový olej
- soľ
- 3 PL maslo
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 150 g ryže
- 1 l zeleninového vývaru
- strúhaný parmezán a petržlenovú vňať na ozdobu
Postup nájdete na ďalšej strane.
Postup:
- Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180º na cca 20 až 25 minút.
- Vo veľkej rajnici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a fazuľku.
Zdroj: Pexels/Aljona Ovtšinnikova
Ilustračný obrázok
- Pridáme ryžu, premiešame a všetko podlejeme vínom. 2-3 minútky na to všetko zalejeme naberačkou horúceho vývaru.
- Všetko spolu varíme, kým ryža celkom nezmäkne.
- Polovicu upečenej tekvice medzitým popučíme v miske na kašu a v závere primiešame k hotovému rizotu.
- Nakoniec do rizota primiešame strúhaný parmezán, petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú tekvicu.
Autor: Ženský Čas
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Máte vlhký dom? Pomôžeme Vám.Sponzorované