Zemiakovo-kalerábové placky
4 porcie
200 g zemiakov ● 400 g kalerábu ● soľ ● 1 jarná cibuľka ● 300 g cherry paradajok ● 100 g olív ● 3 ČL bieleho balzamového octu ● mleté čierne korenie ● 2 PL ovsených vločiek ● 1 vajce ● 2 ČL repkového oleja
Zemiaky varíme v šupke asi 20 minút. Kaleráb ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Osolíme a necháme 10 minút odstáť. Zemiaky zlejeme, prelejeme studenou vodou a ošúpeme. Pretlačíme cez zemiakový lis. Nastrúhaný kaleráb dáme do sita a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Zmiešame so zemiakmi, s vajcom, nasekanou cibuľkou a ovsenými vločkami. Osolíme a okoreníme. Na grile rozpálime olej a z cesta na ňom opekáme placky z oboch strán nachrumkavo. V mise zmiešame paradajky, olivy, balzamový ocot, soľ a korenie. Podávame s plackami.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 30 minút