Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty na najchutnejšie bleskové večere: Oblížete si všetky prsty!

Recepty na najchutnejšie bleskové večere: Oblížete si všetky prsty!

Zdroj: Istock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Máte chuť na dobré a rýchle jedlo, no zároveň sa vám nechce tráviť dlhé minúty v kuchyni? Inšpirujte sa týmito receptami.

Robiť každý deň komplikovanú večeru pre celú rodinu nie je sranda, preto to dnes skúste inak!

Pizza z lístkového cesta

Potrebujete:

  • Lístkové cesto
  • Olivový olej alebo paradajkovú omáčku
  • Oregano, bazalku a himalájsku soľ
  • Šunku, šampiňóny, mozzarellu, eidam, nivu, kukuricu, olivy, atď. (podľa toho, na čo máte chuť)

Zdroj: Getty/zi3000

Ilustračný obrázok

Príprava:

  • Rozohrejte rúru na 180 – 200 stupňov.
  • Rozložte lístkové cesto na papier na pečenie.
  • Cesto potrite po celej ploche olivovým olejom alebo paradajkovou omáčkou a na vrch poukladajte ingrediencie, na ktoré máte chuť.

Na záver posypte oreganom, bazalkou, himalájskou soľou a polejte trochou oleja. Vložte pizzu do rozohriatej rúry a pečte na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Cukinové lasagne

Potrebujete:

  • 3 väčšie cukiny (nakrájané na strúhadle pozdĺžne na pásiky)
  • Riccottu
  • Nastrúhaný parmezán
  • 2 vajíčka
  • Paradajkovú omáčku
  • Soľ a čierne korenie

Zdroj: Getty/iko636

Ilustračný obrázok

Príprava:

  • Rúru si rozohrejte na 180 stupňov.
  • V miske si rozmiešajte riccottu, nastrúhaný parmezán a vajíčka.
  • Dochuťte zmes soľou a korením.
  • Pripravte si nádobu na zapekanie.
  • Paradajkovú omáčku rozotrite po dne nádoby a poukladajte dve vrstvy pásikov cukiny.

Na cukinu rozložte trocha zmesi z riccotty, parmezánu a vajíčok, posypte mozzarellou a potom znova pokračujte s vrstvou cukiny, mozzarely, atď.

Záverečnú, vrchnú vrstvu vytvorte z prekladanej cukiny do tvaru mriežky, posypte trochou parmezánu, osoľte, okoreňte a vložte do rozohriatej rúry na 30 minút.

Autor: Vanessa Müller

Vyberáme pre vás niečo PLUS