Máte chuť na dobré a rýchle jedlo, no zároveň sa vám nechce tráviť dlhé minúty v kuchyni? Inšpirujte sa týmito receptami.

Zdroj: Istock

Zdroj: Istock

Zdroj: Getty/zi3000
Galéria k článku
Robiť každý deň komplikovanú večeru pre celú rodinu nie je sranda, preto to dnes skúste inak!
Pizza z lístkového cesta
Potrebujete:
- Lístkové cesto
- Olivový olej alebo paradajkovú omáčku
- Oregano, bazalku a himalájsku soľ
- Šunku, šampiňóny, mozzarellu, eidam, nivu, kukuricu, olivy, atď. (podľa toho, na čo máte chuť)
Zdroj: Getty/zi3000
Ilustračný obrázok
Príprava:
- Rozohrejte rúru na 180 – 200 stupňov.
- Rozložte lístkové cesto na papier na pečenie.
- Cesto potrite po celej ploche olivovým olejom alebo paradajkovou omáčkou a na vrch poukladajte ingrediencie, na ktoré máte chuť.
Na záver posypte oreganom, bazalkou, himalájskou soľou a polejte trochou oleja. Vložte pizzu do rozohriatej rúry a pečte na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Cukinové lasagne
Potrebujete:
- 3 väčšie cukiny (nakrájané na strúhadle pozdĺžne na pásiky)
- Riccottu
- Nastrúhaný parmezán
- 2 vajíčka
- Paradajkovú omáčku
- Soľ a čierne korenie
Zdroj: Getty/iko636
Ilustračný obrázok
Príprava:
- Rúru si rozohrejte na 180 stupňov.
- V miske si rozmiešajte riccottu, nastrúhaný parmezán a vajíčka.
- Dochuťte zmes soľou a korením.
- Pripravte si nádobu na zapekanie.
- Paradajkovú omáčku rozotrite po dne nádoby a poukladajte dve vrstvy pásikov cukiny.
Na cukinu rozložte trocha zmesi z riccotty, parmezánu a vajíčok, posypte mozzarellou a potom znova pokračujte s vrstvou cukiny, mozzarely, atď.
Záverečnú, vrchnú vrstvu vytvorte z prekladanej cukiny do tvaru mriežky, posypte trochou parmezánu, osoľte, okoreňte a vložte do rozohriatej rúry na 30 minút.
Autor: Vanessa Müller