Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Roláda ako od babičky: Kombinácia čokolády, vanilkového pudingu a jahôd vám vezme DYCH!

Čokoládová roláda s pudingom a jahodami

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Spomínate si na tie krásne chvíle vášho detstva u starej mamy, kde pre vás mala pripravený vždy aj kúsok šťavnatého koláčika? Už nemusíte len spomínať, upečte si ho!

Čokoládová s pudingom a jahodami

12 kúskov

NA CESTO: 4 vajcia ● štipka soli ● 120 g krupicového cukru ● 100 g hladkej múky ● 30 g kakaa ● 1 ČL prášku do pečiva

NA PLNKU: 1 vanilkový struk ● 1 balíček vanilkového pudingu v prášku ● 500 ml mlieka ● 200 g masla ● 50 g cukru● 250 g jahôd

OKREM TOHO: 40 g horkej čokolády ● 20 g masla ● jahody

1. Z vanilkového struku vyškrabeme dreň. Vymiešame pudingový prášok, cukor a 75 g mlieka dohladka. Zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s vanilkovou dreňou, zamiešame pudingovú zmes a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám nevytvorila blanka na povrchu.

2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto šľaháme vajcia a cukor dotuha asi 10 minút. Po 5 minútach pridáme štipku soli. V druhej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva, preosejeme na vaječnú zmes a zľahka zapracujeme. Natrieme na plech a pečieme asi 12 minút pri teplote 180 °C. Preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier a zavinieme. Necháme vychladnúť.

3. Maslo na krém vyšľaháme dokrémova a po lyžiciach zašľaháme puding. Krém natrieme na rozvinuté cesto, zo širšej strany naukladáme do radu jahody a zvinieme do rolády. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

4. Čokoládu s maslom rozpustíme a zmes nalejeme na vychladnutú roládu, ozdobíme jahodami a necháme stuhnúť.

Čas prípravy: 35 minút

Čas pečenia: 12 minút

Čas chladenia: 2 hodiny

Zdroj: Shutterstock

Čokoládová roláda s pudingom a jahodami

Vyskúšajte aj tento sladký dezert:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si krok za krokom pripraviť malinovú ombré tortu

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.