Roláda ako od babičky: Kombinácia čokolády, vanilkového pudingu a jahôd vám vezme DYCH!
5. 4. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: Shutterstock
Spomínate si na tie krásne chvíle vášho detstva u starej mamy, kde pre vás mala pripravený vždy aj kúsok šťavnatého koláčika? Už nemusíte len spomínať, upečte si ho!
Čokoládová s pudingom a jahodami
12 kúskov
NA CESTO: 4 vajcia ● štipka soli ● 120 g krupicového cukru ● 100 g hladkej múky ● 30 g kakaa ● 1 ČL prášku do pečiva
NA PLNKU: 1 vanilkový struk ● 1 balíček vanilkového pudingu v prášku ● 500 ml mlieka ● 200 g masla ● 50 g cukru● 250 g jahôd
OKREM TOHO: 40 g horkej čokolády ● 20 g masla ● jahody
1. Z vanilkového struku vyškrabeme dreň. Vymiešame pudingový prášok, cukor a 75 g mlieka dohladka. Zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s vanilkovou dreňou, zamiešame pudingovú zmes a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám nevytvorila blanka na povrchu.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto šľaháme vajcia a cukor dotuha asi 10 minút. Po 5 minútach pridáme štipku soli. V druhej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva, preosejeme na vaječnú zmes a zľahka zapracujeme. Natrieme na plech a pečieme asi 12 minút pri teplote 180 °C. Preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier a zavinieme. Necháme vychladnúť.
3. Maslo na krém vyšľaháme dokrémova a po lyžiciach zašľaháme puding. Krém natrieme na rozvinuté cesto, zo širšej strany naukladáme do radu jahody a zvinieme do rolády. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
4. Čokoládu s maslom rozpustíme a zmes nalejeme na vychladnutú roládu, ozdobíme jahodami a necháme stuhnúť.
Čas prípravy: 35 minút
Čas pečenia: 12 minút
Čas chladenia: 2 hodiny
Zdroj: Shutterstock
Čokoládová roláda s pudingom a jahodami