Rýchla večera za pár minút: Mäsko na šťave je vždy dobrý nápad: A táto KURACINKA s hráškom je..
15. 1. 2023, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:13)

Zdroj: Shutterstock
... absolútne dokonalá. Stačí len zopár surovín a vyvážený obed alebo večera sú na stole.

Zdroj: NČpŽ
Kuracina na hrášku
4 porcie
200 g mrazeného hrášku ● 1 šalotka ● 1 strúčik cesnaku ● jarná cibuľka ● 400 g mrkvy ● 400 g kuracích pŕs ● petržlenová vňať ● 2 PL repkového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 ČL mletej papriky ● 300 ml zeleninového vývaru ● 1 a 1/2 PL škrobovej múčky ● 200 ml smotany na varenie ● 1 ČL citrónovej šťavy ● ryža na podávanie
Hrášok necháme povoliť. Šalotku a cesnak ošúpeme a nasekáme. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu ošúpeme a nakrájame. Kuracie prsia osušíme a nakrájame asi na 1,5 cm kocky. Petržlenovú vňať nasekáme. V hlbšej panvici rozpálime 1 PL oleja, pridáme kuracie prsia a sprudka opekáme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a vyberieme. Do výpeku pridáme zvyšok oleja a opekáme na ňom mrkvu, jarnú cibuľku, šalotku aj cesnak. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a zamiešame hrášok. Škrobovú múčku vymiešame so smotanou a zamiešame do zeleniny. Varíme, kým omáčka nezhustne. Potom znížime teplotu, zamiešame mäso a spolu varíme asi 10 minút. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s uvarenou ryžou, posypané petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 25 minút
Zdroj: Shutterstock
Kuracina na hrášku