Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

RÝCHLOVKA za pár DROBNÝCH: Skúste kuraciu PEČIENKU trocha inak a neoľutujete! Je to DOBROTA

Kuracia pečeň s batatmi

Zdroj: Dobré jedlo/ Katarína Boháčková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Pečienka je rýchla a lacná záležitosť, preto ju tak rady doma robievame. Skúšali ste ju už ale so sladkými zemiakmi?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 2:05
Remaining Time 2:05
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Kuracia pečeň so sladkými zemiakmi

    4 porcie

    600 g kuracej pečene ● 1 cibuľa ● 1 PL oleja ● 1 až 2 strúčiky cesnaku ● soľ ● 1/2 ČL mletej sladkej papriky ● 2 PL sójovej omáčky ● 50 ml paradajkovej passaty ● 250 g batatov ● voda alebo vývar na podliatie

    Na tuku speníme nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom a trochu osolíme. Pečeň umyjeme, očistíme, osušíme, prekrojíme a prihodíme do panvice. Osmažíme, aby sa zo všetkých strán zatiahla. Potom pridáme trochu mletej papriky, tamari a paradajkovej passaty. Nakoniec prihodíme batat nakrájaný na kocky. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryté dusíme, kým batat nebude mäkký. Vtedy je hotové aj mäso.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.