Skúšali ste už kačaciu pečienku s krémovými hubami?! Takú dobrotu ste ešte nejedli, MŇAM...
25. 9. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:21)

Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo
Lokše, stehná, prsia - ale mi aj tak najviac ľúbime pečeň. Ak ste aj vy milovníkom sladkej lahodnej kačacej pečene, tento recept musíte vyskúšať.
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Kačacia pečeň s hubami
4 porcie
400 g kačacej pečene ● 1 cibuľa ● 2 strúčiky cesnaku ● 250 g hnedých šampiňónov ● 1 viazanička hladkolistej petržlenovej vňate ● 1 PL hladkej múky ● 100 ml suchého bieleho vína ● 100 ml smotany na varenie ● soľ ● mleté biele korenie ● masť alebo olej
Pečeň umyjeme, osušíme a očistíme od blán. Nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nastrúhame. Očistíme aj huby a nakrájame ich na plátky, petržlen nasekáme nadrobno. V hrnci rozohrejeme tuk a cibuľu na ňom krátko podusíme. Primiešame prelisované cesnaky, huby a petržlenovú vňať. Pod pokrievkou dusíme, kým sa neodparí tekutina. Pridáme pečeň, opatrne miešame a opekáme z každej strany. Posypeme múkou a krátko opečieme. Prilejeme víno a smotanu a niekoľko minút ďalej dusíme. Pred servírovaním jedlo osolíme a okoreníme. Podávame s chlebom alebo ryžou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo
Kačacie pečene shubami