Reklama

Skúšali ste už kačaciu pečienku s krémovými hubami?! Takú dobrotu ste ešte nejedli, MŇAM...

Kačacie pečene shubami

Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo

Reklama

Lokše, stehná, prsia - ale mi aj tak najviac ľúbime pečeň. Ak ste aj vy milovníkom sladkej lahodnej kačacej pečene, tento recept musíte vyskúšať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JABLKOVÝ KOLÁČ S VANILKOU je dobrota, ktorú MUSÍTE vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Kačacia pečeň s hubami

    4 porcie

    400 g kačacej pečene ● 1 cibuľa ● 2 strúčiky cesnaku ● 250 g hnedých šampiňónov ● 1 viazanička hladkolistej petržlenovej vňate ● 1 PL hladkej múky ● 100 ml suchého bieleho vína ● 100 ml smotany na varenie ● soľ ● mleté biele korenie ● masť alebo olej

    Pečeň umyjeme, osušíme a očistíme od blán. Nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nastrúhame. Očistíme aj huby a nakrájame ich na plátky, petržlen nasekáme nadrobno. V hrnci rozohrejeme tuk a cibuľu na ňom krátko podusíme. Primiešame prelisované cesnaky, huby a petržlenovú vňať. Pod pokrievkou dusíme, kým sa neodparí tekutina. Pridáme pečeň, opatrne miešame a opekáme z každej strany. Posypeme múkou a krátko opečieme. Prilejeme víno a smotanu a niekoľko minút ďalej dusíme. Pred servírovaním jedlo osolíme a okoreníme. Podávame s chlebom alebo ryžou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 20 minút