Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skúšali ste už kačaciu pečienku s krémovými hubami?! Takú dobrotu ste ešte nejedli, MŇAM...

Kačacie pečene shubami

Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo

Reklama

Lokše, stehná, prsia - ale mi aj tak najviac ľúbime pečeň. Ak ste aj vy milovníkom sladkej lahodnej kačacej pečene, tento recept musíte vyskúšať.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JABLKOVÝ KOLÁČ S VANILKOU je dobrota, ktorú MUSÍTE vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Kačacia pečeň s hubami

    4 porcie

    400 g kačacej pečene ● 1 cibuľa ● 2 strúčiky cesnaku ● 250 g hnedých šampiňónov ● 1 viazanička hladkolistej petržlenovej vňate ● 1 PL hladkej múky ● 100 ml suchého bieleho vína ● 100 ml smotany na varenie ● soľ ● mleté biele korenie ● masť alebo olej

    Pečeň umyjeme, osušíme a očistíme od blán. Nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nastrúhame. Očistíme aj huby a nakrájame ich na plátky, petržlen nasekáme nadrobno. V hrnci rozohrejeme tuk a cibuľu na ňom krátko podusíme. Primiešame prelisované cesnaky, huby a petržlenovú vňať. Pod pokrievkou dusíme, kým sa neodparí tekutina. Pridáme pečeň, opatrne miešame a opekáme z každej strany. Posypeme múkou a krátko opečieme. Prilejeme víno a smotanu a niekoľko minút ďalej dusíme. Pred servírovaním jedlo osolíme a okoreníme. Podávame s chlebom alebo ryžou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS