Reklama

Skúšali ste už nátierku zo zeleného hrášku? Tak to je chyba, ktorú treba rýchlo napraviť!

Sendvičová veka s hráškovou pomazánkou

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Rýchle pomazánky máme všetci radi. Hotové sú raz-dva, skryjete do nich veľa zdravej zeleniny a obohatia každý jedálniček. Skúšali ste už tú z chrumkavého hrášku?

Hrášková nátierka s parmezánom

4 porcie

1 šálka mrazeného hrášku ● 150 g ricotty ● 50 g nastrúhaného parmezánu ● 1 malý strúčik cesnaku ● za hrsť petržlenovej vňate + na ozdobu ● 1 ČL citrónovej šťavy ● soľ, korenie podľa chuti ● olivový olej

Do misy mixéra dáme rozmrazený hrášok a nahrubo ho rozmixujeme. Pridáme ricottu, parmezán, nastrúhaný strúčik cesnaku, petržlenovú vňať nasekanú najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Nátierku osolíme, okoreníme podľa chuti a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

Čas prípravy: 15 minút

Vyskúšajte aj tento recept:

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.