Skúšali ste už nátierku zo zeleného hrášku? Tak to je chyba, ktorú treba rýchlo napraviť!
1. 5. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:05)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Rýchle pomazánky máme všetci radi. Hotové sú raz-dva, skryjete do nich veľa zdravej zeleniny a obohatia každý jedálniček. Skúšali ste už tú z chrumkavého hrášku?
Hrášková nátierka s parmezánom
4 porcie
1 šálka mrazeného hrášku ● 150 g ricotty ● 50 g nastrúhaného parmezánu ● 1 malý strúčik cesnaku ● za hrsť petržlenovej vňate + na ozdobu ● 1 ČL citrónovej šťavy ● soľ, korenie podľa chuti ● olivový olej
Do misy mixéra dáme rozmrazený hrášok a nahrubo ho rozmixujeme. Pridáme ricottu, parmezán, nastrúhaný strúčik cesnaku, petržlenovú vňať nasekanú najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Nátierku osolíme, okoreníme podľa chuti a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
Čas prípravy: 15 minút