Reklama

Skúste pridať do RYŽOVÉHO nákypu TOTO a zbláznite sa od pôžitku: Tá vôňa a chuť, WOW!

Kokosový ryžový nákyp s čerešňami

Zdroj: shutterstock

Reklama

Starý dobrý ryžový nákyp je dobrota sama o sebe. Ak ho však chcete ešte vylepšiť, skúste pridať...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Túžite po DIEŤATKU a nedarí sa vám? Podporte svoju PLODNOSŤ stravou... Odborník radí ako na to
    Zdroj: Boris Bajer, Canva

    Ryžový nákyp s čerešňami

    4 porcie

    1 citrón ● 175 g celozrnnej ryže ● 40 g strúhaného kokosu ● 500 ml mlieka ● 3 vajcia ● 45 g medu ● 720 g zaváraných čerešní aj so šťavou ● 10 g masla ● 1 ČL škrobovej múčky

    Citrón umyjeme a nastrúhame z neho 1 až 2 ČL kôry. Dáme spolu s ryžou do hrnca. Pridáme kokos a mlieko a privedieme k varu. Pod pokrievkou varíme na miernom ohni asi 40 minút. Podľa potreby pridáme mlieko alebo vodu. Oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom žĺtky vyšľaháme s polovicou medu na penu. Z bielkov vyšľaháme sneh a zašľaháme zvyšok medu. Čerešne zlejeme a necháme odkvapkať. Šťavu zachytíme. Zapekaciu formu vytrieme maslom. Do ryže zamiešame žĺtkovú zmes a následne nadľahčíme snehom. Polovicu zmesi nanesieme do formy, posypeme čerešňami a zakryjeme zvyškom ryže. Pečieme pri teplote 200 °C asi 40 minút. Zvyšok čerešní spolu so šťavou privedieme do varu a zamiešame škrobovú múčku rozmiešanú s trochou šťavy. Necháme zhustnúť. Ryžový nákyp podávame spolu s čerešňovou omáčkou.

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas pečenia: 40 minút

    Zdroj: shutterstock

    Kokosový ryžový nákyp s čerešňami