Sladkých BANÁNOVÝCH REZOV nikdy nemáme dosť: A tieto s banánovou penou sú náš FAVORIT!
10. 5. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:16)

Zdroj: Shutterstock
Tomuto dezertu odolá len málokto, jemné cesto, nadýchaná plnka a na vrchu čokoládová ganáš. MŇAM!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NČpŽ
Rezy s banánovým mousse
8 až 12 kúskov
NA CESTO: 5 vajec ● 1 hrnček cukru ● 1/2 hrnčeka škrobovej múčky ● 1/2 hrnčeka hladkej múky ● 1 ČL prášku do pečiva ● 2 PL kakaa
NA PENU: 6 plátkov želatíny ● 1 citrón ● 4 zrelé banány ● 2 PL medu ● 2 bielky ● štipka soli
OKREM TOHO: 200 g čokolády ● 50 ml smotany na šľahanie ● 1 banán na ozdobu
Na cesto vyšľaháme cukor s vajcami dopenista. Potom po jednom zapracujeme aj zvyšné suroviny a nalejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch uhladíme a pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Na penu namočíme želatínu do studenej vody a necháme 5 minút napučať. Banány ošúpeme a spolu s citrónovou šťavou a medom rozmixujeme na kašu. Želatínu vymačkáme a rozpustíme na miernom ohni, nevaríme. Zamiešame do banánovej kaše a dáme do chladničky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Len čo začne banánová zmes želírovať, zamiešame sneh z bielkov a nanesieme na vychladnutý korpus. Uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním pripravíme ganáš z rozpustenej čokolády a horúcej smotany a nalejeme na povrch rezov. Necháme stuhnúť a až potom nakrájame. Ozdobíme banánmi.
Čas prípravy: 45 minút
Čas pečenia: 30 minút
Čas chladenia: 2 hodiny
Zdroj: Shutterstock
Rezy s banánovým mousse