Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sladkých BANÁNOVÝCH REZOV nikdy nemáme dosť: A tieto s banánovou penou sú náš FAVORIT!

Rezy s banánovým mousse

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tomuto dezertu odolá len málokto, jemné cesto, nadýchaná plnka a na vrchu čokoládová ganáš. MŇAM!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ľahký, šťavnatý a taký CHUTNÝ: Tento JAHODOVÝ KOLÁČ BEZ CUKRU a múky si zamilujete!
    Zdroj: Canva NČpŽ

    Rezy s banánovým mousse

    8 až 12 kúskov

    NA CESTO: 5 vajec ● 1 hrnček cukru ● 1/2 hrnčeka škrobovej múčky ● 1/2 hrnčeka hladkej múky ● 1 ČL prášku do pečiva ● 2 PL kakaa

    NA PENU: 6 plátkov želatíny ● 1 citrón ● 4 zrelé banány ● 2 PL medu ● 2 bielky ● štipka soli

    OKREM TOHO: 200 g čokolády ● 50 ml smotany na šľahanie ● 1 banán na ozdobu

    Na cesto vyšľaháme cukor s vajcami dopenista. Potom po jednom zapracujeme aj zvyšné suroviny a nalejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch uhladíme a pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Na penu namočíme želatínu do studenej vody a necháme 5 minút napučať. Banány ošúpeme a spolu s citrónovou šťavou a medom rozmixujeme na kašu. Želatínu vymačkáme a rozpustíme na miernom ohni, nevaríme. Zamiešame do banánovej kaše a dáme do chladničky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Len čo začne banánová zmes želírovať, zamiešame sneh z bielkov a nanesieme na vychladnutý korpus. Uhladíme a dáme do chladničky najmenej na 2 hodiny stuhnúť. Pred podávaním pripravíme ganáš z rozpustenej čokolády a horúcej smotany a nalejeme na povrch rezov. Necháme stuhnúť a až potom nakrájame. Ozdobíme banánmi.

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Rezy s banánovým mousse

    Vyberáme pre vás niečo PLUS