Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šťavnaté rebierka ako ich nepoznáte: Stačí táto INGREDIENCIA a váš muž sa do vás znova zamiluje

Bohovské rebierka s kolou

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Chrumkavé a vláčne, také by mali byť dobre prepečená rebierka. Skúste sa držať nášho nezvyčajného recept a isto neoľutujete.

„Bohovské“rebierka s kolou

7 porcií

soľ ● 2 bobkové listy ● 1 škorica ● 10 zrniečok čierneho korenia ● 2 kg rebierok ● 1 kúsok (5 cm) zázvoru ● 3 strúčiky cesnaku ● 2 cibule ● 2 papričky čili ● 2 PL oleja ● 3 PL + 85 g cukru ● 75 ml jablčného octu ● 300 ml kolového nápoja ● 650 ml kečupu ● 1 PL medu ● 1/2 ČL pikantnej omáčky (tabasco) ● 2 PL terijaki omáčky

Asi 2 až 3 l osolenej vody nalejeme do pekáča, pridáme bobkové listy, škoricu aj čierne korenie. Rebierka opláchneme a vložíme do pekáča, mali by byť úplne zakryté vodou. Varíme na miernom ohni asi 1 a pol hodiny. Pripravíme omáčku. Zázvor a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nahrubo. Papričky čili nasekáme najemno. V hrnci ohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a krátko opekáme. Zamiešame zázvor a čili a asi minútu podusíme. Zasypeme 3 PL cukru a necháme skaramelizovať. Po jednom zamiešame ocot, kolu, kečup, med, tabasco, terijaki omáčku aj 85 g cukru. Osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Občas premiešame. Stiahneme z ohňa, rozmixujeme a znova krátko prevaríme. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rebierka vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať a položíme na plech mäsovou stranou nahor. Potrieme pripravenou omáčkou a pečieme 35 až 45 minút pri teplote 200 °C. Počas pečenia raz či dvakrát znova potrieme omáčkou.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 1 a pol hodiny

Čas pečenia: 45 minút

Zdroj: Shutterstock

Bohovské rebierka s kolou

Vyskúšajte aj tento šťavnatý recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.