Šťavnaté rebierka ako ich nepoznáte: Stačí táto INGREDIENCIA a váš muž sa do vás znova zamiluje
1. 4. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: Shutterstock
Chrumkavé a vláčne, také by mali byť dobre prepečená rebierka. Skúste sa držať nášho nezvyčajného recept a isto neoľutujete.
„Bohovské“rebierka s kolou
7 porcií
soľ ● 2 bobkové listy ● 1 škorica ● 10 zrniečok čierneho korenia ● 2 kg rebierok ● 1 kúsok (5 cm) zázvoru ● 3 strúčiky cesnaku ● 2 cibule ● 2 papričky čili ● 2 PL oleja ● 3 PL + 85 g cukru ● 75 ml jablčného octu ● 300 ml kolového nápoja ● 650 ml kečupu ● 1 PL medu ● 1/2 ČL pikantnej omáčky (tabasco) ● 2 PL terijaki omáčky
Asi 2 až 3 l osolenej vody nalejeme do pekáča, pridáme bobkové listy, škoricu aj čierne korenie. Rebierka opláchneme a vložíme do pekáča, mali by byť úplne zakryté vodou. Varíme na miernom ohni asi 1 a pol hodiny. Pripravíme omáčku. Zázvor a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nahrubo. Papričky čili nasekáme najemno. V hrnci ohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a krátko opekáme. Zamiešame zázvor a čili a asi minútu podusíme. Zasypeme 3 PL cukru a necháme skaramelizovať. Po jednom zamiešame ocot, kolu, kečup, med, tabasco, terijaki omáčku aj 85 g cukru. Osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Občas premiešame. Stiahneme z ohňa, rozmixujeme a znova krátko prevaríme. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rebierka vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať a položíme na plech mäsovou stranou nahor. Potrieme pripravenou omáčkou a pečieme 35 až 45 minút pri teplote 200 °C. Počas pečenia raz či dvakrát znova potrieme omáčkou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 1 a pol hodiny
Čas pečenia: 45 minút
Zdroj: Shutterstock
Bohovské rebierka s kolou
Vyskúšajte aj tento šťavnatý recept:
