Reklama

Po sviatkoch chcete odľahčiť jedálniček? Naše MENU si zamilujete, hrušková nutela je pecka!

Morčací šalát s grepom

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Vianoce aj Silvester dali našim žalúdkom zabrať, no našťastie máme tu recepty, ktoré sú nielen chutné, ale ani vás nezaťažia...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte dosť ťažkých koláčov, no niečo sladké by ste si dali? Táto tvarohovo-mandľová torta je TOP
    Zdroj: Canva ncpz

    Hubová bruschetta

    4 porcie

    400 g čerstvých húb ● 1 cibuľa ● 4 PL bieleho jogurtu ● 1 PL kyslej smotany ● 1 PL olivového oleja ● 3 PL kečupu ● 2 strúčiky cesnaku ● olej ● 1 ČL cukru ● soľ ● 4 krajce chleba

    Očistené a umyté huby nakrájame na plátky. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na oleji. Pridáme nakrájané huby a dusíme, kým sa z nich nevyparí voda. Necháme vychladnúť. Preložíme do misy, prelejeme nálevom. Ten pripravíme zmiešaním kečupu, olivového oleja, bieleho jogurtu, smotany, cukru, soli a rozotretého cesnaku. Zľahka premiešame a odložíme na chladné miesto na 30 minút odležať. Zmes natrieme na krajce chleba a ozdobíme podľa fantázie.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas odležania: 30 minút

    Zdroj: Dušan Křístek

    Hubová bruschetta

    Lososová polievka so zeleninou

    4 porcie

    200 g čerstvého lososa ● 800 ml zeleninového vývaru ● 1 mrkva ● 1 petržlen ● 1/4 zeleru ● 1 cibuľa ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 PL masla ● pažítka ● 2 PL smotany

    Pokrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme nakrájanú očistenú zeleninu a opekáme asi 5 minút. Nakoniec pridáme surového lososa bez kože nakrájaného na kocky. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Pred podávaním môžeme rozmixovať, posypať posekanou pažítkou a dochutiť smotanou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Polievka z lososa

    Morčací šalát s grepom

    4 porcie

    500 g morčacieho mäsa ● 1 ružový grep ● 1 malá konzerva ananásu ● 2 PL ananásovej šťavy ● 200 g bieleho jogurtu ● 1 ČL korenia karí ● soľ

    Morčacie mäso uvaríme na pare alebo v troche vody a vychladnuté pokrájame na kocky. Grep olúpeme, odblaníme a pokrájame. Pridáme precedený ananás. Ananásovú šťavu vymiešame s jogurtom, karí a so štipkou soli. Všetky suroviny premiešame, zalejeme jogurtovým dresingom a necháme stáť v chlade 2 hodiny. Misky vystelieme ľadovým alebo kučeravým šalátom a naplníme morčacím šalátom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: Dušan Křístek

    Morčací šalát s grepom

    Hruškovo-čokoládová nátierka

    6 porcií

    4 kg hrušiek ● 500 g hnedého cukru ● 400 g horkej čokolády ● 4 PL vody

    Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníka, pokrájame, podlejeme trochou vody a rozvaríme na hustú kašu. Pridáme cukor (podľa sladkosti hrušiek), znova povaríme a nakoniec pridáme čokoládu nalámanú  na kúsky. Dobre rozmiešame. Necháme už len krátko prevrieť a stiahneme z ohňa. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť ako plnku do palaciniek alebo len tak si dať lyžičkou ako dezert.

    Čas prípravy: 20 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Hrušková „nutela“

    Vyberáme pre vás niečo PLUS