Syr HALLOUMI je dobrota sama o sebe: No v kombinácii s ovocnou salsou je NEPREKONATEĽNÝ
24. 7. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:19)

Zdroj: Shutterstock
Jemná chuť syra s ostrou chuťou salsy, o to rozhodne nemôžete prísť...

Zdroj: Canva NCPZ
Halloumi s ovocnou salsou
4 porcie
500 g jahôd (môžu byť aj maliny, čučoriedky, černice) ● 1 paprička čili ● 1 jarná cibuľka ● 2 vetvičky mäty ● 2 PL balzamového octu ● 2 ČL medu ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 ČL olivového oleja ● 300 g syra halloumi ● hrubozrnná morská soľ
Ovocie očistíme a podľa potreby nakrájame. Čili pozdĺžne prekrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Z mäty otrháme lístky. V miske premiešame balzamový ocot s medom, čili, rozmarínom, so štipkou soli a s čiernym korením. Pridáme ovocie aj jarnú cibuľku a mätu a necháme 30 minút odležať. Halloumi nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a opekáme na grile z oboch strán 4 až 5 minút. Podávame s ovocnou salsou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas odležania: 30 minút
Čas grilovania: 10 minút
Zdroj: Shutterstock
Halloumi s ovocnou salsou