Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Syr HALLOUMI je dobrota sama o sebe: No v kombinácii s ovocnou salsou je NEPREKONATEĽNÝ

Halloumi s ovocnou salsou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Jemná chuť syra s ostrou chuťou salsy, o to rozhodne nemôžete prísť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KONEČNE koláčik, ktorý "prežije" aj náročnejšiu turistiku či výlet: Tieto mandľové rezy sú TOP!
    Zdroj: Canva NCPZ

    Halloumi s ovocnou salsou

    4 porcie

    500 g jahôd (môžu byť aj maliny, čučoriedky, černice) ● 1 paprička čili ● 1 jarná cibuľka ● 2 vetvičky mäty ● 2 PL balzamového octu ● 2 ČL medu ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 ČL olivového oleja ● 300 g syra halloumi ● hrubozrnná morská soľ

    Ovocie očistíme a podľa potreby nakrájame. Čili pozdĺžne prekrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Z mäty otrháme lístky. V miske premiešame balzamový ocot s medom, čili, rozmarínom, so štipkou soli a s čiernym korením. Pridáme ovocie aj jarnú cibuľku a mätu a necháme 30 minút odležať. Halloumi nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a opekáme na grile z oboch strán 4 až 5 minút. Podávame s ovocnou salsou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas odležania: 30 minút

    Čas grilovania: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Halloumi s ovocnou salsou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS