Reklama

Tieto RUŽOVÉ dezerty sú sladká LÁSKA: Ako stvorené na babskú jazdu alebo dievčenskú oslavu!

Donutky s ružovou cukrovou polevou

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Čo tak si skrášliť deň takýmito sladkými dezertmi. Poteší sa ako vaše oko, tak aj váš mlsný jazýček. Za to ručíme!

Mramorovaná bábovka s polevou

10 kúskov

100 g mrazených malín ● 200 g krupicového cukru ● 200 g zmäknutého masla ● štipka soli ● 4 vajcia ● 250 g hladkej múky ● 50 g škrobovej múčky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 150 ml mlieka ● ružové potravinárske farbivo

NA POLEVU: 120 g práškového cukru ● ružové potravinárske farbivo

Maliny necháme roztopiť a potom ich prepasírujeme cez sitko. Pyré si odložíme nabok. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou. Maslo, cukor a soľ vyšľaháme dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. V mise premiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva. Preosejeme a na striedačku s mliekom zapracujeme do maslovej zmesi. Odoberieme tretinu cesta, do ktorého zamiešame malinové pyré a potravinárske farbivo. Do formy striedavo nalejeme po častiach svetlé a ružové cesto a nakoniec zľahka premiešame vidličkou, aby nám vzniklo mramorovanie. Pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút. Vyberieme, necháme 10 minút odpočívať a až potom vyklopíme. Na polevu vymiešame preosiaty práškový cukor s potravinárskym farbivom a nalejeme na vychladnutú bábovku.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 50 minút

Zdroj: Shutterstock

Mramorová bábovka s malinami

 

Malinový cheesecake

12 kúskov

NA KORPUS: 120 g celozrnných sušienok ● 70 g masla

NA KRÉM: 150 g malín ● 200 g smotanového syra ● 135 ml smotany na šľahanie ● 60 g práškového cukru ● 1/2 ČL vanilkovej pasty ● šťava z 1/2 citróna ● 4 plátky želatíny ● maliny na ozdobu

 

Dno formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme olejom. Sušienky rozdrvíme najemno a premiešame s rozpusteným maslom. Mrveničku natlačíme na dno formy aj po jej bokoch. Dáme do chladničky. Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Maliny privedieme do varu a prepasírujeme cez sitko. Pyré ohrejeme, zamiešame vymačkanú želatínu a necháme rozpustiť. Vyšľaháme smotanu dotuha. V mise zmiešame smotanový syr, práškový cukor, vanilkovú pastu aj šťavu z citróna dohladka. Zapracujeme malinovú zmes a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.

Čas prípravy: 30 minút

Čas chladenia: 3 hodiny

Zdroj: Shutterstock

Malinový cheesecake

Domáce donutky

8 kúskov

180 g hladkej múky ● 1/4 ČL soli ● 50 g krupicového cukru ● 1 ČL sušeného droždia ● 75 g masla ● 150 ml mlieka ● 1 vajce ● 1 citrón

NA POLEVU: 250 g práškového cukru ● 4 PL citrónovej šťavy ● červené potravinárske farbivo ● biela čokoláda na ozdobu

 

Do misy dáme múku, soľ, cukor a droždie a premiešame. Zapracujeme rozpustené maslo, mlieko, vajce aj kôru z citróna. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nanesieme do formičiek na donuty. Necháme asi 30 minút kysnúť pri izbovej teplote a dáme piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Vyberieme, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Na polevu vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a pár kvapkami farbiva. Natrieme na vychladnuté donutky a necháme zaschnúť. Nakoniec pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou, prípadne môžeme ozdobiť jedlými kvetinkami či cukrovou ryžou.

Čas prípravy: 20 minút

Čas kysnutia: 30 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Donutky s ružovou cukrovou polevou

Vyskúšajte aj tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:24
Remaining Time 1:24
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si doma upiecť malinový mramorovaný zákusok typu cheesecake

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.