Tieto RUŽOVÉ dezerty sú sladká LÁSKA: Ako stvorené na babskú jazdu alebo dievčenskú oslavu!
22. 4. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:05)

Zdroj: Shutterstock
Čo tak si skrášliť deň takýmito sladkými dezertmi. Poteší sa ako vaše oko, tak aj váš mlsný jazýček. Za to ručíme!
Mramorovaná bábovka s polevou
10 kúskov
100 g mrazených malín ● 200 g krupicového cukru ● 200 g zmäknutého masla ● štipka soli ● 4 vajcia ● 250 g hladkej múky ● 50 g škrobovej múčky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 150 ml mlieka ● ružové potravinárske farbivo
NA POLEVU: 120 g práškového cukru ● ružové potravinárske farbivo
Maliny necháme roztopiť a potom ich prepasírujeme cez sitko. Pyré si odložíme nabok. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou. Maslo, cukor a soľ vyšľaháme dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. V mise premiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva. Preosejeme a na striedačku s mliekom zapracujeme do maslovej zmesi. Odoberieme tretinu cesta, do ktorého zamiešame malinové pyré a potravinárske farbivo. Do formy striedavo nalejeme po častiach svetlé a ružové cesto a nakoniec zľahka premiešame vidličkou, aby nám vzniklo mramorovanie. Pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút. Vyberieme, necháme 10 minút odpočívať a až potom vyklopíme. Na polevu vymiešame preosiaty práškový cukor s potravinárskym farbivom a nalejeme na vychladnutú bábovku.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 50 minút
Zdroj: Shutterstock
Mramorová bábovka s malinami
Malinový cheesecake
12 kúskov
NA KORPUS: 120 g celozrnných sušienok ● 70 g masla
NA KRÉM: 150 g malín ● 200 g smotanového syra ● 135 ml smotany na šľahanie ● 60 g práškového cukru ● 1/2 ČL vanilkovej pasty ● šťava z 1/2 citróna ● 4 plátky želatíny ● maliny na ozdobu
Dno formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme olejom. Sušienky rozdrvíme najemno a premiešame s rozpusteným maslom. Mrveničku natlačíme na dno formy aj po jej bokoch. Dáme do chladničky. Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Maliny privedieme do varu a prepasírujeme cez sitko. Pyré ohrejeme, zamiešame vymačkanú želatínu a necháme rozpustiť. Vyšľaháme smotanu dotuha. V mise zmiešame smotanový syr, práškový cukor, vanilkovú pastu aj šťavu z citróna dohladka. Zapracujeme malinovú zmes a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.
Čas prípravy: 30 minút
Čas chladenia: 3 hodiny
Zdroj: Shutterstock
Malinový cheesecake
Domáce donutky
8 kúskov
180 g hladkej múky ● 1/4 ČL soli ● 50 g krupicového cukru ● 1 ČL sušeného droždia ● 75 g masla ● 150 ml mlieka ● 1 vajce ● 1 citrón
NA POLEVU: 250 g práškového cukru ● 4 PL citrónovej šťavy ● červené potravinárske farbivo ● biela čokoláda na ozdobu
Do misy dáme múku, soľ, cukor a droždie a premiešame. Zapracujeme rozpustené maslo, mlieko, vajce aj kôru z citróna. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nanesieme do formičiek na donuty. Necháme asi 30 minút kysnúť pri izbovej teplote a dáme piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Vyberieme, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Na polevu vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a pár kvapkami farbiva. Natrieme na vychladnuté donutky a necháme zaschnúť. Nakoniec pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou, prípadne môžeme ozdobiť jedlými kvetinkami či cukrovou ryžou.
Čas prípravy: 20 minút
Čas kysnutia: 30 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Donutky s ružovou cukrovou polevou
Vyskúšajte aj tento recept:
