Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tieto ŠPENÁTOVÉ PALACINKY plnené kuracím mäskom nenechajú nikoho chladným, MŇAM...

Špenátové palacinky s kurčaťom

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Za málo peňazí veľa muziky? Veru, tieto batôžky z palaciniek nielenže nestoja veľa, ale ešte aj fantasticky chutia.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Túžite po DIEŤATKU a nedarí sa vám? Podporte svoju PLODNOSŤ stravou... Odborník radí ako na to
    Zdroj: Boris Bajer, Canva

    Špenátové palacinky s kurčaťom

    4 porcie

    80 g špenátu ● 200 ml mlieka ● 100 g hladkej múky ● 2 vajcia ● soľ ● olej na opekanie

    NA PLNKU: 250 g kuracích pŕs ● 100 ml smotany na šľahanie ● 50 ml kuracieho vývaru ● 1 strúčik cesnaku ● 50 g parmezánu ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej

    Špenát rozmixujeme spolu s mliekom dohladka, pridáme múku, vajcia a trocha soli. Vymiešame hladké cesto, z ktorého na rozpálenom oleji opekáme z oboch strán palacinky. Dáme bokom. Kuracie prsia očistíme a nakrá-jame na menšie kocky. Na olivovom oleji opražíme mäso zo všetkých strán. Vyberieme a do výpeku nalejeme smotanu, vývar, pridáme pretlačený cesnak a parmezán. Necháme zhustnúť a pridáme mäso. Osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa mäsko pekne neprevarí. Necháme zľahka vychladnúť a nanesieme do pripravených palaciniek, ktoré zviažeme do batôžkov.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 30 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Špenátové palacinky s kurčaťom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS