Z tohto lahodného koláčika padne vaša svokra na zadok! A ani rúru nebudete musieť zapínať!
28. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: Shutterstock
Niekedy stačí naozaj málo a výsledok je neuveriteľný. Presne ako pri tomto nepečenom cheesecaku. A my vás naučíme ako na to.
Najjednoduchší zebrovitý cheesecake
12 kúskov
400 g nízkotučného tvarohu ● 200 g práškového cukru ● 400 g kyslej smotany ● 150 g masla ● 200 g maslových sušienok ● 2 balíčky želatíny ● 100 g čokolády ● 75 ml smotany na šľahanie
Na korpus rozdrvíme sušienky najemno. Pridáme rozpustené maslo a vypracujeme mrveničku, ktorú dôkladne natlačíme na dno pripravenej tortovej formy. Dáme do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. Želatínu namočíme podľa návodu na obale. V mise dôkladne vymiešame tvaroh, cukor a kyslú smotanu dotuha a zapracujeme želatínu. Zmes rozdelíme na dve časti, pričom do jednej zamiešame čokoládu rozpustenú spolu so smotanou na šľahanie. Teraz začneme vrstviť. Po lyžiciach pridávame do stredu korpusu na striedačku tmavú a svetlú plnku, až kým sa neminie. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
Čas prípravy: 30 minút
Čas chladenia: 8 hodín
Zdroj: Shutterstock
Cheesecake s farebnou plnkou
Vyskúšajte aj tento recept:
