Ovocná kocka s makovým korpusom

15 kúskov

NA KORPUS: 4 vajcia ● 130 g práškového cukru ● 1/2 ČL mletej vanilky ● 100 ml oleja ● 100 ml horúcej vody ● 200 g polohrubej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 25 g mletého maku

NA PLNKU: 4 plátky želatíny ● 300 g jemného tvarohu ● 100 g práškového cukru ● 1 ČL vanilkovej pasty ● 400 ml šľahačkovej smotany

NA ŽELÉ: 500 g čerstvých malín a jahôd ● 300 ml malinovej šťavy ● 1 balíček tortovej želatíny

Dno formy s rozmerom 24 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180 °C. Do misy dáme žĺtky, cukor, vanilku a vyšľaháme do peny. Postupne pridávame olej, vodu, múku, prášok do pečiva, mak a vareškou zapracujeme do cesta. Nakoniec jemne zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do pripravenej formy, jemne uhladíme a dáme piecť na 25 až 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Na plnku namočíme do misky so studenou vodou želatínové plátky a necháme 10 minút napučať. Do menšieho hrnca dáme zohriať 50 ml smotany na šľahanie (maximálne 50 °C) a rozpustíme v nej želatínu. V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku a prilejeme smotanu s rozmiešanou želatínou. Dobre premiešame. Zvyšnú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka spojíme s tvarohovou hmotou. Krém vylejeme na korpus a necháme v chlade tuhnúť 3 hodiny. Ovocie porozkladáme na stuhnutú tvarohovú náplň. V malom hrnčeku zohrejeme malinovú šťavu, prisypeme balíček tortového želé, rozmiešame a privedieme do varu. Varíme minútu a necháme trochu vychladnúť. Zalejeme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.

Čas prípravy: 45 minút

Čas pečenia: 30 minút

Čas chladenia: 4 hodiny

ovocná kocka s makovým korpusom
Zdroj: LAURA WITTEKOVA