Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Upečte si s nami tento dokonalý LETNÝ koláč plný OVOCIA a MAKU: Vaši hostia padnú na zadok!

ovocná kocka s makovým korpusom

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Zabudnite na hutné koláče, cez leto nám aj tak najviac chutia tie s ovocím a želé. A tieto rezy sú dokonalosť sama...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:18
Remaining Time 1:18
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RELÁCIA: V kuchyni s Peťou: Rýchle čokoládové kvetinky

    Ovocná kocka s makovým korpusom

    15 kúskov

    NA KORPUS: 4 vajcia ● 130 g práškového cukru ● 1/2 ČL mletej vanilky ● 100 ml oleja ● 100 ml horúcej vody ● 200 g polohrubej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 25 g mletého maku

    NA PLNKU: 4 plátky želatíny ● 300 g jemného tvarohu ● 100 g práškového cukru ● 1 ČL vanilkovej pasty ● 400 ml šľahačkovej smotany

    NA ŽELÉ: 500 g čerstvých malín a jahôd ● 300 ml malinovej šťavy ● 1 balíček tortovej želatíny

    Dno formy s rozmerom 24 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie a rúru zapneme na 180 °C. Do misy dáme žĺtky, cukor, vanilku a vyšľaháme do peny. Postupne pridávame olej, vodu, múku, prášok do pečiva, mak a vareškou zapracujeme do cesta. Nakoniec jemne zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do pripravenej formy, jemne uhladíme a dáme piecť na 25 až 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Na plnku namočíme do misky so studenou vodou želatínové plátky a necháme 10 minút napučať. Do menšieho hrnca dáme zohriať 50 ml smotany na šľahanie (maximálne 50 °C) a rozpustíme v nej želatínu. V mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilku a prilejeme smotanu s rozmiešanou želatínou. Dobre premiešame. Zvyšnú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka spojíme s tvarohovou hmotou. Krém vylejeme na korpus a necháme v chlade tuhnúť 3 hodiny. Ovocie porozkladáme na stuhnutú tvarohovú náplň. V malom hrnčeku zohrejeme malinovú šťavu, prisypeme balíček tortového želé, rozmiešame a privedieme do varu. Varíme minútu a necháme trochu vychladnúť. Zalejeme ovocie a necháme v chlade stuhnúť.

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Čas chladenia: 4 hodiny

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    ovocná kocka s makovým korpusom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.