Reklama

Tento VALENTÍN bude ČOKOLÁDOVÝ: Ochutnajte čokoládové mafiny či tortu z bielej čokolády, mňam

Hriešne čokoládové mafiny

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Váš deň svätého Valentína bude sladký. A na to sa najviac hodia práve tieto čokoládové koláčiky, nemyslíte?

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tip na VALENTÍNSKY DEZERT: Nepečené čokoládové kolieska s karamelom sú až HRIEŠNE dobré!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Vybrali sme pre vás tieto čokoládové dezerty:

    • Torta z bielej čokolády
    • Hriešne čokoládové mafiny

    Torta z bielej čokolády

    12 kúskov

    NA CESTO: 120 g zmäknutého masla ● 200 g kryštálového cukru ● 2 vajcia ● 1 ČL vanilkovej pasty ● 180 g hladkej múky ● 1 ČL prášku do pečiva ● 120 ml mlieka

    NA KRÉM: 200 g zmäknutého masla ● 200 g práškového cukru ● 200 g bielej čokolády ● 250 g smotanového syra typu žervé ● červené farbivo

    Rúru predhrejeme na 180 °C a dve tortové formy vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom na svetlý krém. Po jednom zapracujeme vajcia a následne aj vanilkovú pastu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme na maslovú zmes. Spolu s mliekom zapracujeme. Cesto nalejeme do pripravených foriem a dáme piecť na 25 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém šľaháme maslo asi 3 minúty na penu. Pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej 3 minúty. Čokoládu rozpustíme a spolu so smotanovým syrom pridáme do krému a šľaháme spolu ďalšie 2 minúty. Korpusy horizontálne rozrežeme a potrieme krémom. Poukladáme na seba a celú tortu potrieme zvyšným krémom, pričom asi tretinu krému ponecháme na ozdobu. Tortu dáme do chladničky aspoň na hodinu. Do zvyšného krému zapracujeme červené farbivo a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na tortu srdiečka. Dáme do chladničky na celú noc.

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Torta z bielej čokolády

    Anketa

    Ktorú čokoládu máte najradšej?

    • Mliečnu40%
    • Horkú60%
    • Bielu0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Hriešne čokoládové mafiny

    12 kúskov

    200 g hladkej múky ● 80 ml mlieka ● 150 g crème fraîche ● 1 balíček vanilkového cukru ● 2 vajcia ● 120 g masla ● 140 g cukru ● štipka soli ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/2 ČL sódy bikarbóny ● 90 g horkej čokolády

    NA KRÉM: 300 g horkej čokolády ● 500 ml smotany na šľahanie ● 50 g práškového cukru ● čokoládové hoblinky na posypanie

    Na krém ohrejeme smotanu spolu s čokoládou a poriadne rozmiešame. Dáme na 3 hodiny do chladničky. Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a rúru predhrejeme na 160 °C. Čokoládu na mafiny nasekáme a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom na penu, zľahka zapracujeme vychladnutú čokoládu. Po jednom zamiešame vajcia, ako aj crème fraîche. V druhej mise spojíme múku, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu a zapracujeme spolu s mliekom do maslovej zmesi. Cesto nanesieme do košíčkov a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Medzitým vyšľaháme čokoládovú smotanu na šľahačku, pričom podľa potreby zašľaháme aj práškový cukor. Nanesieme na vychladnuté mafiny pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme čokoládovými hoblinkami.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Čas pečenia: 20 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Hriešne čokoládové mafiny

    Viac zamilovaných dezertov nájdete v galérii priamo tu:

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.