Vaša SVOKRA padne na ZADOK: TIETO KRÉMEŠE sú ešte LEPŠIE ako z tej najobľúbenejšej CUKRÁRNE!
20. 6. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:07)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Chrumkavý korpus, nadýchaný krém, lahodná šľahačka - MŇAM! Tomuto dezertu sa nedá odolať...

Klasický krémeš
15 kúskov
500 g lístkového cesta ● 4 vajcia ● práškový cukor na posypanie bielkov ● 1 l mlieka ● 3 balíčky vanilkového pudingu ● 3 PL kryštálového cukru ● 1/2 ČL mletej vanilky ● 140 g masla ● 500 ml smotany na šľahanie ● práškový cukor na posypanie
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Každú vyvaľkáme na veľkosť plechu, dobre popicháme vidličkou a dáme piecť doružova na 8 až 10 minút pri teplote 220 °C. Korpusy necháme vychladnúť. Pripravíme vanilkový krém. Bielky vyšľaháme dotuha a jemne zasypeme práškovým cukrom, aby sneh vydržal. Do menšej misy odlejeme asi tretinu mlieka a zmiešame ho s pudingovými práškami aj so žĺtkami. Zvyšok mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor, vanilku a privedieme do varu. Do horúceho mlieka prilejeme zmes mlieka a žĺtkov a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do teplého pudingu nakoniec zamiešame maslo a vyšľahané bielky. Hotový krém uhladíme na jeden z upečených korpusov a dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme dotuha, navrstvíme ju na stuhnutý krém a uhladíme. Vrchný korpus položíme na šľahačkovú vrstvu. Krémeš vložíme do chladničky aspoň na 3 až 4 hodiny, rozkrájame zúbkovaným nožom a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.
Čas prípravy: 60 minút
Čas pečenia: 20 minút
Čas chladenia: 4 hodiny