Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vaša SVOKRA padne na ZADOK: TIETO KRÉMEŠE sú ešte LEPŠIE ako z tej najobľúbenejšej CUKRÁRNE!

Krémeš.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Chrumkavý korpus, nadýchaný krém, lahodná šľahačka - MŇAM! Tomuto dezertu sa nedá odolať...

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevou

    Klasický krémeš

    15 kúskov

    500 g lístkového cesta ● 4 vajcia ● práškový cukor na posypanie bielkov ● 1 l mlieka ● 3 balíčky vanilkového pudingu ● 3 PL kryštálového cukru ● 1/2 ČL mletej vanilky ● 140 g masla ● 500 ml smotany na šľahanie ● práškový cukor na posypanie

    Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Každú vyvaľkáme na veľkosť plechu, dobre popicháme vidličkou a dáme piecť doružova na 8 až 10 minút pri teplote 220 °C. Korpusy necháme vychladnúť. Pripravíme vanilkový krém. Bielky vyšľaháme dotuha a jemne zasypeme práškovým cukrom, aby sneh vydržal. Do menšej misy odlejeme asi tretinu mlieka a zmiešame ho s pudingovými práškami aj so žĺtkami. Zvyšok mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor, vanilku a privedieme do varu. Do horúceho mlieka prilejeme zmes mlieka a žĺtkov a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do teplého pudingu nakoniec zamiešame maslo a vyšľahané bielky. Hotový krém uhladíme na jeden z upečených korpusov a dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme dotuha, navrstvíme ju na stuhnutý krém a uhladíme. Vrchný korpus položíme na šľahačkovú vrstvu. Krémeš vložíme do chladničky aspoň na 3 až 4 hodiny, rozkrájame zúbkovaným nožom a môžeme podávať posypaný práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 60 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Čas chladenia: 4 hodiny

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.