Reklama

Vedeli ste, ako si pripravíte doma tú najkrajšiu ružovú polevu: Stačí pridať TOTO a...

Dievčatá rady sladké!

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

...nielen to. Naučíme vás aj ako docieliť cheesecake ľahký ako obláčik a ešte omnoho viac.

Ach, tie morské plody!

Pri nákupe potvoriek, ako sú mušle či krevety, je práve ich čerstvosť alfou a omegou. V našich končinách sa musíte spoľahnúť na predajcov. Pomôckou vám však môže byť ich sezónnosť. Mušle sú deti zimy a ich hlavná sezóna je od októbra do polovice mája. Morské raky a langusty sa lovia najmä od mája do júna. Sezóna ustríc trvá od septembra do apríla. Krevety majú svoj výlov v zimných mesiacoch. V tých letných sa totiž rozmnožujú.

Zdroj: Shutterstock

Morské plody sú najlepšie čerstvé.

Dokonalý cheesecake

Existuje niekoľko možností, ako docieliť, aby bola tvarohová krémová plnka jemná a ľahká. Veľmi vlhký tvaroh najprv preceďte a potom prepasírujte cez sitko. Cheesecake tak bude príjemne vzdušný. Šťavnatosť získa, keď do tvarohu zamiešate aj šľahačku vyšľahanú dotuha. Krásne krémovú konzistenciu docielite, keď štvrtinu tvarohu nahradíte ricottou alebo mascarpone.

Zdroj: Shutterstock

Pri cheesecaku najviac záleží na plnke.

Ide to aj zdravšie

Ružová cukrová poleva krásne ozdobí koláčik pre vašu malú aj veľkú ratolesť. Zdravšou alternatívou ružovej potravinárskej farby je zmiešať práškový cukor so šípkovým čajom. Čím menej vody na prípravu čaju použijete, tým bude poleva intenzívnejšia. Chutným variantom je použiť aj malinové pyré alebo cviklovú šťavu.

Zdroj: Shutterstock

Sladká ružová poleva získa krásnu zdravú farbu aj vďaka zelenine.

Ako skladovať čerstvé hríby?

V obchodoch najčastejšie nájdete hríby zabalené do plastových vaničiek a prekryté fóliou. Takto uskladnené sa však rýchlo sparia, preto ich hneď, ako prídete domov, preložte do papierového vrecúška alebo zabaľte do kuchynskej papierovej utierky a vložte do priehradky v chladničke.

Zdroj: Shutterstock

Huby musia dýchať.

Vyskúšajte tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Varenie a pečenie s Časpreženy.sk: Hubová paštéta

     

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.