Vedeli ste, ako si pripravíte doma tú najkrajšiu ružovú polevu: Stačí pridať TOTO a...
24. 4. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:05)

Zdroj: Shutterstock
...nielen to. Naučíme vás aj ako docieliť cheesecake ľahký ako obláčik a ešte omnoho viac.
Ach, tie morské plody!
Pri nákupe potvoriek, ako sú mušle či krevety, je práve ich čerstvosť alfou a omegou. V našich končinách sa musíte spoľahnúť na predajcov. Pomôckou vám však môže byť ich sezónnosť. Mušle sú deti zimy a ich hlavná sezóna je od októbra do polovice mája. Morské raky a langusty sa lovia najmä od mája do júna. Sezóna ustríc trvá od septembra do apríla. Krevety majú svoj výlov v zimných mesiacoch. V tých letných sa totiž rozmnožujú.
Zdroj: Shutterstock
Morské plody sú najlepšie čerstvé.
Dokonalý cheesecake
Existuje niekoľko možností, ako docieliť, aby bola tvarohová krémová plnka jemná a ľahká. Veľmi vlhký tvaroh najprv preceďte a potom prepasírujte cez sitko. Cheesecake tak bude príjemne vzdušný. Šťavnatosť získa, keď do tvarohu zamiešate aj šľahačku vyšľahanú dotuha. Krásne krémovú konzistenciu docielite, keď štvrtinu tvarohu nahradíte ricottou alebo mascarpone.
Zdroj: Shutterstock
Pri cheesecaku najviac záleží na plnke.
Ide to aj zdravšie
Ružová cukrová poleva krásne ozdobí koláčik pre vašu malú aj veľkú ratolesť. Zdravšou alternatívou ružovej potravinárskej farby je zmiešať práškový cukor so šípkovým čajom. Čím menej vody na prípravu čaju použijete, tým bude poleva intenzívnejšia. Chutným variantom je použiť aj malinové pyré alebo cviklovú šťavu.
Zdroj: Shutterstock
Sladká ružová poleva získa krásnu zdravú farbu aj vďaka zelenine.
Ako skladovať čerstvé hríby?
V obchodoch najčastejšie nájdete hríby zabalené do plastových vaničiek a prekryté fóliou. Takto uskladnené sa však rýchlo sparia, preto ich hneď, ako prídete domov, preložte do papierového vrecúška alebo zabaľte do kuchynskej papierovej utierky a vložte do priehradky v chladničke.
Zdroj: Shutterstock
Huby musia dýchať.
Vyskúšajte tento recept: