Reklama

VIANOCE si treba užiť so všetkým, aj s chutnými VIANOČNÝMI KOLÁČIKMI: Tieto sú chutné aj zdravé

Vanilkovo-čokoládové rezy

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Prečo si život nezjednodušiť? Tieto dobrôtky sú hotové raz-dva a rúru pri nich ani nezapnete. A o postavu sa pri nich rovnako nemusíte obávať...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Sladké MEDOVNÍČKY podľa našej šikovnej babičky!

    Mandľové toliariky

    6 až 8 kúskov

    ● 150 g horkej čokolády ● 85 g mandľového masla ● 140 g ovsených vločiek ● 1 až 2 PL mandľového mlieka

    NA OZDOBU: ● 50 g horkej čokolády ● nasekané mandle

    Čokoládu nasekáme a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Ovsené vločky rozmixujeme a spolu s mandľovým mliekom zapracujeme do čokolády. Zo zmesi vyformujeme valec, ktorý zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky. Potom rozbalíme, nakrájame na 6 až 8 koliesok, ktoré ponoríme z jednej strany do rozpustenej čokolády a posypeme nasekanými mandľami. Necháme stuhnúť.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Raw mandľové toliariky

    VANILKOVO-ČOKOLÁDOVÉ rezy

    12 kúskov

    ● 300 g zmäknutého masla ● 55 g trstinového cukru ● 4 PL kakaa ● 50 g lieskovcov ● 1 vajce ● 50 g ovsených vločiek ● 150 g horkej čokolády ● 50 g strúhaného kokosu ● 50 ml mlieka ● 4 PL vanilkového pudingu v prášku ● 1/2 ČL mletej vanilky ● 200 g práškového trstinového cukru

    V hrnci rozpustíme 120 g masla. Zamiešame kakao, stiahneme z ohňa a necháme 5 minút chladnúť. Potom rýchlo zamiešame vajce. V sekáčiku nasekáme lieskovce, ovsené vločky a 30 g čokolády nahrubo. Spolu s kokosom pridáme do maslovej zmesi a poriadne premiešame. Zmes nanesieme do formy s rozmermi 24 x 32 cm vystlanej papierom na pečenie, uhladíme a dáme do chladničky. Na krém vyšľaháme 150 g masla s mliekom, pudingovým práškom, vanilkou a práškovým cukrom na svetlú zmes. Natrieme na čokoládový korpus a uhladíme. Dáme na hodinu do chladničky. Zvyšok čokolády rozpustíme spolu so zvyškom masla nad horúcim vodným kúpeľom a necháme trocha vychladnúť. Potom natrieme na rezy a dáme do chladničky asi na 30 minút. Vyberieme a nakrájame na obdĺžniky. Skladujeme v chlade.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Vanilkovo-čokoládové rezy

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.