Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vyskúšajte toto MENU na horúci letný deň: Hotové je raz dva a z tej STUDNEJ POLIEVKY odpadnete!

Uhorková polievka s kefírom

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Netrápte si hlavu, čo tým svojim hladošom navariť. Zostavili sme si pre vás tipy na celý deň. Sladká bodka nechýba...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CHESEECAKE plný ČOKOLÁDY s kandizovaným ovocím: Toto MUSÍTE vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCpZ

    RAŇAJKY

    Lečo s vajíčkami

    4 porcie

    1 kg paprík ● 400 g paradajok ● 2 cibule ● 2 PL olivového oleja ● 2 ČL mletej papriky ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 ČL balzamového octu ● 4 vajcia

    Papriky rozpolíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na rezance. Paradajky umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a speníme. Zaprášime mletou paprikou a zamiešame papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme a sprudka varíme asi 3 minúty. Zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme asi 20 minút. Osolíme, okoreníme a dochutíme balzamovým olejom. Zamiešame vajcia a necháme stuhnúť.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Lečo s vajcami

    POLIEVKA

    Uhorková s kefírom

    4 porcie

    750 ml kefíru ● 1/2 šalátovej uhorky ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 cm kúsok zázvoru ● tabasco na dochutenie ● 1 citrón ● 200 g cottage syra ● 4 ČL olivového oleja

    Kefír nalejeme do vysokej nádoby. Pridáme ošúpanú a nakrájanú uhorku a rozmixujeme tyčovým mixérom. Osolíme, okoreníme a zamiešame zázvor pretlačený cez lis na cesnak. Podľa chuti pridáme tabasco. Dochutíme citrónovou šťavou, pre intenzívnejšiu chuť môžeme pridať trocha citrónovej kôry. Podávame so syrom cottage a poliate olivovým olejom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Uhorková polievka s kefírom

    HLAVNÉ JEDLO

    Celozrnné penne s paradajkovým pestom

    4 porcie

    40 g šalátovej zmesi zrniečok ● 60 g sušených paradajok v oleji ● 80 g syra pecorino ● 1 strúčik cesnaku ● 1/2 ČL oregana ● 50 ml olivového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 PL citrónovej šťavy ● 500 g brokolice ● 300 g celozrnných penne

    Zrniečka opečieme na suchej panvici, vyberieme. Paradajky zlejeme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame. Cesnak ošúpeme a spolu s paradajkami nasekáme nadrobno. Asi dve tretiny zrniečok dáme spolu s paradajkami, cesnakom, oreganom a olivovým olejom do sekáčika a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme, dochutíme citrónovou šťavou. Zamiešame polovicu syra. Brokolicu natrháme na drobné ružičky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Asi tri minúty pred ukončením varenia pridáme brokolicu. Zlejeme, pričom 200 ml vody zachytíme a premiešame s pestom. Navrstvíme na cestoviny s brokolicou a premiešame. Posypeme zvyškom syra a zrniečkami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Penne s paradajkovým pestom

    NIEČO SLADKÉ

    Kokosová mliečna ryža s mangom

    3 porcie

    150 g ryže ● 200 ml kokosového mlieka ● 200 ml vody ● 1 PL vanilkovej pasty ● 2 PL strúhaného kokosu ● 1 mango ● 100 ml mangového džúsu

    Ryžu prepláchneme a spolu s kokosovým mliekom, vodou a vanilkovou pastou dáme variť. Varíme na miernom ohni asi 30 minút, potom zamiešame kokos a ešte povaríme spolu asi 10 minút. Mango ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme s mangovým džúsom. Mliečnu ryžu podávame preliatu mangovým pyré.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 40 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Kokosová mliečna ryža s mangom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS