Vyskúšajte túto nízkosacharidovú MANDĽOVÚ TORTU! Len tak sa po nej zapráši! MŇAM
5. 2. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:13)

Zdroj: Shutterstock
Kto povedal, že maškrtiť sa nedá aj zdravo. Vyskúšajte tento lahodný koláčik plný mandlí. Isto nebudete ľutovať!

Zdroj: NĆpŽ
Mandľová torta
12 kúskov
NA CESTO: 90 g mletých mandlí ● 3 bielky ● 40 g javorového sirupu ● 40 g trstinového cukru
NA KRÉM: 250 g mandľového mlieka ● 2 PL medu ● 3 žĺtky ● 20 g škrobovej múčky ● 1 vanilkový struk ● 125 g neochuteného skyru ● mandľové lupienky na posypanie
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu vystelieme papierom na pečenie. Mleté mandle opečieme na suchej panvici. Bielky vyšľaháme dotuha, pričom zašľaháme trstinový cukor a neskôr aj javorový sirup. Opatrne zapracujeme pomleté mandle a cesto nalejeme do pripravenej formy. Dáme piecť na 20 minút. Necháme vychladnúť. Na krém rozmiešame 6 až 8 PL mlieka s medom, so žĺtkami a škrobom. Zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s dreňou z vanilkového struku. Opatrne zamiešame žĺtkovú zmes a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Potom vymiešame so skyrom. Korpus predelíme a naplníme krémom. Trocha si necháme na potretie celej torty, ktorú nakoniec posypeme mandľovými lupienkami. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
ľahká a lahodná mandľová torta