Reklama

Vytrite svokre zrak a pripravte jej toto dokonalé Crème Brûlée: TAKTO sa zaručene vydarí! MŇAM

CRÈME BRÛLÉE

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Lahodný francúzsky dezert nemá konkurenciu a jeho príprava je viac než jednoduchá. Zvládnete ho aj bez flambovacej pištole.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Túžite po DIEŤATKU a nedarí sa vám? Podporte svoju PLODNOSŤ stravou... Odborník radí ako na to
    Zdroj: Boris Bajer, Canva

    Crème Brûlée

    4 porcie

    1 vanilkový struk, 200 ml plnotučného mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 4 žĺtky, 70 g kryštálového cukru, 60 g hnedého cukru na krustu

    Vanilkový struk rozpolíme, vyškrabeme z neho dreň a dáme spolu s mliekom do hrnca. Pridáme vanilkový struk a privedieme do varu. Stiahneme z ohňa a asi 5 minút necháme prikryté pokrievkou odstáť. Vanilkový struk vyberieme. Rúru predhrejeme na 150 °C. Smotanovú zmes opäť ohrejeme, ale nevaríme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do krémova, trvá to asi 2 minúty, a za stáleho miešania pridáme do smotanovej zmesi. Ohňovzdorné misky položíme na veľkú zapekaciu misu. Do misy nalejeme 500 ml horúcej vody tak, aby siahala do 2/3 výšky formičiek. Do formičiek nalejeme smotanovú zmes a dáme aj s misou, na ktorej stoja, do rúry na 40 až 50 minút. Zmes by mala stuhnúť, ale byť trocha redšia ako puding. Vyberieme, necháme vychladnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme hnedým cukrom a flambujeme flambovacou pištoľou asi 2 minúty, kým sa nevytvorí z cukru chrumkavá krusta. Ak nemáme flambovaciu pištoľ, dáme na chvíľu zapiecť pod gril.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    CRÈME BRÛLÉE

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.