Využite sezónu jahôd a uvarte si tento sladký KOMPÓT úplne BEZ CUKRU: Hotový je za pár minút!
15. 6. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:06)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Uvarte si s nami túto zdravú maškrtu, ktorá sa výborne hodí namiesto dezertu, alebo ako príloha k zmrzline či palacinkám. MŇAM!

Video Player is loading.
V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevouRebarborovo-jahodový kompót
6 porcií
800 g rebarbory ● 800 g jahôd ● 1 vanilkový struk ● 100 ml jablkovej šťavy ● 3 PL citrónovej šťavy
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Jahody umyjeme, odstopkujeme a rozštvrtíme. Vanilkový struk rozpolíme a vyškrabeme dreň. Do hrnca pridáme rebarboru, jahody, jablkovú šťavu, vanilkovú dreň aj struk a citrónovú šťavu. Premiešame a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme asi 5 minút. Vyberieme vanilkový struk a môžeme podávať.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 5 minút
Zdroj: Shutterstock
Rebarborovo-jahodový kompót