Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Využite sezónu jahôd a uvarte si tento sladký KOMPÓT úplne BEZ CUKRU: Hotový je za pár minút!

Rebarborovo-jahodový kompót

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Uvarte si s nami túto zdravú maškrtu, ktorá sa výborne hodí namiesto dezertu, alebo ako príloha k zmrzline či palacinkám. MŇAM!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevou

    Rebarborovo-jahodový kompót

    6 porcií

    800 g rebarbory ● 800 g jahôd ● 1 vanilkový struk ● 100 ml jablkovej šťavy ● 3 PL citrónovej šťavy

    Rebarboru ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Jahody umyjeme, odstopkujeme a rozštvrtíme. Vanilkový struk rozpolíme a vyškrabeme dreň. Do hrnca pridáme rebarboru, jahody, jablkovú šťavu, vanilkovú dreň aj struk a citrónovú šťavu. Premiešame a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme asi 5 minút. Vyberieme vanilkový struk a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 5 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Rebarborovo-jahodový kompót

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.