Pečené špekáčiky s dipmi

4 až 6 porcií

6 kvalitných špekáčikov

NA HORČICOVÝ DIP: 4 PL hrubozrnnej horčice ● 2 až 3 ČL medu ● 1 ČL nasekaného kôpru

NA CHRENOVÝ DIP: 5 PL majonézy ● nastrúhaný chren (podľa chuti) ● 1/2 jablka

NA KEČUPOVÝ DIP: 4 PL dobrého kečupu ● 1 ČL sezamového oleja ● údené korenie čili ● opečený sezam na posypanie

Pripravíme si dipy. V prvej miske zmiešame suroviny na horčicový dip. Medu môžeme pridať viac, záleží na tom, či preferujete ostrejšiu alebo sladšiu chuť. V ďalšej miske premiešame majonézu s chrenom a pridáme nastrúhané jablko. Šúpať ho nemusíme, šupka dip dobre ochutí. V tretej miske prešľaháme kečup s olejom a podľa chuti doladíme údeným čili. Nakoniec dip ozdobíme opečeným sezamom. Špekáčiky narežeme a opečieme na ohni nachrumkavo. Podávame s pripravenými dipmi.

Čas prípravy: 15 minút

Opečené špekáčiky s troma druhmi dipov
Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet