Reklama

ZABUDNITE na rozpálenú rúru! Tieto SLADKÉ DEZERTY osviežia a potešia každý mlsný jazýček!

Tvarohová torta s piškótami a ovocím

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Jednoduché sladké dezerty sú hotové raz-dva a na stole urobia veľkú parádu. Neveríte? Určite vyskúšajte domáce piškóty alebo pomarančové tiramisu. Sú to mňamky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RELÁCIA: V kuchyni s Peťou: Rýchle čokoládové kvetinky

    Pomarančové tiramisu

    4 porcie

    3 pomaranče ● 180 g dlhých piškót ● 4 až 5 PL jemného práškového cukru ● 4 až 5 PL pomarančového likéru● 1 balíček stužovadla šľahačky ● 250 g mascarpone ● 300 g plnotučného bieleho jogurtu ● 2 PL kakaa na posypanie

    Dva pomaranče ošúpeme tak, že dužinu zbavíme bielych častí. Nakrájame na tenké plátky. Jeden pomaranč rozpolíme a vytlačíme z neho šťavu. Polovicu piškót naukladáme na dno misy. Asi 4 PL pomarančovej šťavy zmiešame s likérom a polovicu zmesi nalejeme na piškóty. Obložíme polovicou pomarančových plátkov. Práškový cukor preosejeme a zmiešame so stužovadlom šľahačky. Mascarpone prešľaháme a postupne zamiešame jogurt aj cukrovú zmes. Dochutíme 1 až 2 PL pomarančovej šťavy. Polovicu krému natrieme na piškóty v mise, obložíme zvyšnými piškótami, pokvapkáme zvyšnou pomarančovo-likérovou zmesou, obložíme pomarančmi a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a dámedo chladničky aspoňna 1 hodinu. Pred podávaním posypeme kakaom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas chladenia: 1 hodina

    Zdroj: Shutterstock

    Pomarančové tiramisu

    Tvarohová torta s ovocím

    10 kúskov

    150 g piškót (dlhé nalámané alebo guľaté) ● 500 g smotanového syra ● 3 PL citrónovej šťavy ● 1 balenie mletej želatíny (alebo 6 plátkov) ● 300 g plnotučného jogurtu● 300 g čučoriedok a černíc ● 75 g krupicového cukru

    V mise vymiešame smotanový syr s jogurtom a s citrónovou šťavou. Opatrne zamiešame očistené ovocie. Práškovú želatínu nasypeme do 150 ml studenej vody a necháme 10 minút odstáť. Pridáme cukor a za občasného premiešania ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustia. Urýchlene zamiešame do krému a nanesieme do okrúhlej formy. Zvrchu nasypeme piškóty a jemne zatlačíme do krému. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Tvarohová torta s piškótami a ovocím

    Ovocná šarlotka

    6 kúskov

    200 g smotany na šľahanie● 100 g nízkotučného tvarohu ● 250 g manga ● 75 g krupicového cukru ● 8 plátkov želatíny ● 150 g kakaových piškót (dlhých) ● čerstvé ovocie a práškový cukor na ozdobu

    Odložíme si asi 14 kúskov piškót, zvyšok rozlomíme na polovicu. Okrúhlu formu vystelieme fóliou, po obvode postavíme celé piškóty a naspodok nasypeme zvyšok nalámaných. Na krém vyšľaháme smotanu dotuha. Mango rozmixujeme s cukrom na pyré. Želatínu namočíme do studenej vody. Napučanú ju vymačkáme a na miernom ohni rozpustíme. Zamiešame mangové pyré a necháme trocha vychladnúť. Potom spojíme s tvarohom a nakoniec opatrne s našľahanou šľahačkou. Nalejeme do formy a dáme najmenej na tri hodiny do chladničky. Po stuhnutí vyberieme, opatrne uvoľníme z formy a odstránime fóliu. Piškóty po obvode upevníme stuhou a navrch krému nasypeme ovocie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Ovocná šalotka

    Piškótové nanuky

    12 kúskov

    2 vajcia ● 150 g práškového cukru ● 500 g mascarpone● 250 ml smotany na šľahanie ● 250 ml mlieka ● 200 ml espresa ● 150 g cukru ● 2 PL amaretta ● 50 g strúhanejčokolády ● 12 dlhých piškót

    Najprv zmiešame espreso s cukrom a amarettom. Necháme vychladnúť. Na zmrzlinu vyšľaháme vajcia s cukrom na svetlú penu. Zamiešame mascarpone, vyšľahanú šľahačku a mlieko. Pripravíme si formičky na nanuky. Nalejeme do nich zmrzlinovú zmes a zapichneme dlhú piškótu namočenú v kávovom sirupe. Ozdobíme čokoládou a zapichneme drievko alebo priklopíme držiakom. Dáme do mrazničky aspoň na 6 hodín.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas mrazenia: 6 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Smotanové nanuky s piškótami a čokoládou

    Dlhé cukrové piškóty

    asi 34 kúskov

    45 g žĺtka ● 30 g + 60 g krupicového cukru ● 90 g bielka ● 85 g hladkej múky ● 50 g kukuričného škrobu ● krupicový cukor na posypanie

    Škrob preosejeme a dáme bokom, rovnako aj múku. Pripravíme si dva plechy, ktoré vystelieme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s 30 g cukru na svetlú penu. Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na veľmi pevný sneh, do ktorého na dvakrát zašľaháme preosiaty škrob. Opatrne zapracujeme žĺtkovú zmes a polovicu múky. Následne zamiešame aj druhú polovicu múky. Cestom naplníme cukrárske vrecko a pomocou neho na plech nastriekame piškóty dlhé asi 7 cm. Posypeme krupicovým cukrom a pečieme pri teplote 200 °C asi 5 minút. Pootvoríme dvierka rúry, vložíme medzi ne varechu a ešte dopekáme ďalších 5 minút dozlatista. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

    Čas prípravy: 5 minút

    Čas pečenia: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Domáce dlhé cukrové piškóty

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.