Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Záhradu máte plnú PARADAJOK a neviete čo s nimi? Skúste tento LAHODNÝ SLANÝ KOLÁČ! Je to MŇAMKA

Paradajkový tart s mascarpone

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Jemné cesto, šťavnaté paradajky a lahodná plnka - to je dokonalé leto na tanieri.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BANÁNOVÝ KOLÁČ úplne BEZ MÚKY, ale zato s kopou KOKOSU a ORECHOV! MŇAM
    Zdroj: Canva NCpZ

    Paradajkový tart

    4 porcie

    NA CESTO: 3 PL slnečnicových semienok ● 220 g špaldovej múky ● 100 g masla ● soľ ● 1 ČL provensálskych byliniek ● 90 ml studenej vody

    NA PLNKU: 400 g cherry paradajok ● 1/2 cibule ● 250 g mascarpone ● 2 vajcia ● 50 ml vody ● 1 PL olivového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● 4 PL strúhaného syra

    Na cesto nasekáme semienka nadrobno. Zmiešame spolu s múkou, maslom, so štipkou soli, s bylinkami a vodou a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 15 minút do chladničky. Paradajky rozpolíme. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. V mise vymiešame mascarpone s vajcami, vodou, olivovým olejom a so syrom. Zapracujeme cibuľu, osolíme a okoreníme. Cesto vyvaľkáme na veľkosť o trocha väčšiu ako tartová forma a prenesieme do formy. Dno popicháme a nanesieme plnku. Poukladáme paradajky reznou stranou nahor a dáme piecť pri teplote 200 °C približne na 35 minút.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas chladenia: 15 minút

    Čas pečenia: 35 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Paradajkový tart s mascarpone

    Vyberáme pre vás niečo PLUS