Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zahrejte sa hrnčekom lahodnej HORÚCEJ ČOKOLÁDY: Tú so ŠKORICOU si zamiluje celá rodina!

Niet nad šálku horúcej čokolády, určite vyskúšajte!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Po prechádzke mrazivou zasneženou krajinou viac než dobre padne šálka horúcej čokolády. Skúšali ste už tú so zázvorom alebo voňavé chai?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte túto slanú štrúdľu z domáceho ťahaného cesta: Je TOP na obed aj večeru!
    Zdroj: NČpŽ

    S datľami

    4 porcie

    6 ČL kakaa ● 1 ČL škorice ● 8 odkôstkovaných datlí ● 1 l mandľového mlieka ● kakaové bôby

    Do hrnca dáme kakao, škoricu, mlieko a datle a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme dohladka. Potom pomaly ohrievame na miernom ohni na požadovanú teplotu. Nalejeme do pohárov a posypeme nasekanými kakaovými bôbmi.

    Čas prípravy: 10 minút

    Pre vegánov

    4 porcie

    800 ml rastlinného mlieka ● 400 ml rastlinného mlieka pre baristov ● 4 PL kakaa ● štipka muškátového orieška ● 2 ČL škorice ● 2 ČL mletého zázvoru ● 100 g horkej čokolády ● 8 klinčekov ● 8 škoricových drievok

    Rastlinné mlieko spolu s kakaom, so zázvorom, škoricou a štipkou muškátového orieška premiešame a na miernom ohni ohrejeme. Čokoládu nasekáme a pridáme do mliečnej zmesi. Ohrievame, kým sa všetko nespojí. Pridáme škoricové drievka a klinčeky a necháme lúhovať. Potom precedíme a nalejeme do pohárov. Mlieko pre baristov vyšľaháme a mliečnu penu nanesieme na čokoládu. Ihneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Mandľová

    2 porcie

    4 PL mandľového masla ● 800 ml mandľového mlieka ● 6 PL kakaa ● štipka škorice ● štipka kardamómu ● štipka čili ● 2 PL javorového sirupu

    Do mixéra pridáme mandľové maslo, mlieko, korenie a kakao a rozmixujeme na hladkú zmes. Prelejeme do hrnca a za stáleho šľahania pomaly ohrievame. Podľa chuti dochutíme javorovým sirupom. Ihneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Hustá so škoricou

    2 až 3 porcie

    1 l mandľového mlieka ● 40 g horkej čokolády ● 4 PL kakaa ● 4 ČL cukru z kokosových kvetov ● 4 ČL kukuričného škrobu ● 1/2 ČL (+ na posypanie) škorice

    Všetky prísady spolu premiešame a pomaly za stáleho miešania ohrievame, kým sa zmes nespojí a nezhustne na požadovanú konzistenciu. Nalejeme do pohárov a posypeme škoricou.

    Zdroj: Shutterstock

    Niet nad šálku horúcej čokolády, určite vyskúšajte!

    Čas prípravy: 10 minút

    Horúce chai so zázvorom

    2 porcie

    500 ml ovseného mlieka ● 50 g horkej čokolády ● 15 g kakaa ● 15 g trstinového cukru ● 1 kúsok zázvoru (2 až 3 cm) ● 1 ČL škorice ● 1/2 ČL mletého kardamómu ● 1/4 ČL mletých klinčekov

    Do hrnca pridáme mlieko, čokoládu, kakao, cukor, zázvor nakrájaný na plátky, škoricu, kardamóm a klinčeky. Premiešame a pomaly ohrievame. Pozor, nevaríme, inak by sa nám mohlo mlieko zraziť. Necháme 5 minút odstáť a precedíme. Nalejeme do pohárov a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.