Plnené chlebové placky

4 porcie

NA PLACKY:180 ml mlieka ● 50 g masla ● 300 g hladkej múky ● 1/2 ČL soli

NA PLNKU:600 g kuracích pŕs bez kosti a kože ● 1 PL mletej červenej papriky ● 1 PL mletej rasce ● 1/2 ČL mletej papriky čili ● 1 ČL sušeného oregana ● 1 ČL sušeného tymianu ● 1/2 ČL citrónovej kôry ● 1 ČL soli ● 1 PL olivového oleja ● čerstvá zelenina podľa chuti (paradajky, uhorky, červená cibuľa, mladá kapusta)

Umyté a osušené prsia pozdĺžne prerežeme a jemne naklepeme. Mäso v mise premiešame s mletou paprikou, rascou, čili, oreganom, tymianom, citrónovou kôrou, so soľou a s olivovým olejom. Prikryté necháme marinovať aspoň hodinu. Pripravíme cesto na placky. Mlieko mierne zohrejeme a necháme v ňom pomaly roztopiť maslo. Zmiešame s múkou a so soľou. Vypracujeme jemné, vláčne a nelepivé cesto. Zabalené vo fólii ho necháme 20 až 30 minút odstáť. Odstáte cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na kruh s hrúbkou 3 až 5 mm. Placky potrieme olejom a z každej strany opekáme 1 a pol minúty na rozpálenom grile. Hotové placky prikryjeme kuchynskou utierkou. Na grile opečieme kuracie prsia. Nakrájame ich na tenké pásiky a spolu so zeleninou nimi naplníme teplé placky. Podávame napríklad s jogurtovo-cesnakovým dipom.

Čas prípravy: 40 minút

Čas marinovania: 90 minút

Čas opekania: 20 minút

plnené chlebové placky na grile
Zdroj: LAURA WITTEKOVA