5 dôležitých trikov na pečenie: A koláčiky sa vám odteraz vždy vydaria
11. 2. 2014, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:30)
Reklama
Rady pečiete cukrovinky pre rodinu, ale stále tomu niečo chýba. S našimi radami vám pôjde robota od ruky.
1. Lekvár ľahko natrieme na upečený korpus, ak ho predtým zohrejeme a prepasírujeme cez sitko. Potom môžeme na potretie použiť aj štetec.
2. Práškový cukor vždy preosejeme cez jemné sitko. Koláč tak ľahšie rovnomerne ozdobíme cukrom.
3. Kysnuté cesto je veľmi náchylné na prievan. Preto ho nechávame vykysnúť zakryté na teplom mieste a nezabudneme pozatvárať okná.
4. Piškótové cesto ľahko uhladíme vo forme stierkou na cesto.
5. Ak potrebujeme vymastiť formu, použijeme radšej zmäknutý ako stvrdnutý tuk. Nezabudnite ho preto včasne vybrať z chladničky.