Aj vy používate mikrovlnku len na ohrev jedla? Škoda! Dokáže 8 geniálnych trikov, ktoré vám vyrazia dych
11. 6. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: Shutterstock
Aj vy používate mikrovlnku len na ohrievanie jedla? Pozrite sa, na čo všetko ju môžete využívať! Odteraz sa stane vaším jedinečným pomocníkom.
1. Rýchlejšie očistíte cesnak i paradajky
Surové strúčiky cesnaku vložte na 5 sekúnd do mikrovlnky pri plnom výkone a po vybratí ich ošúpete jedna radosť. Talianski kuchári to používajú pri rajčinách – stačí pár sekund a ich lúpanie sa stane hračkou.
2. Lepšie vytlačíte šťavu
Ak chcete šťavu z citróna, vložte ho na 10 sekúnd do mikrovlnky a odšťavíte tak oveľa viac šťavy.
3. Lahodné orechy
Vysypte orechy do misky a pokvapkajte olivovým olejom. Vložte na 60 sekúnd do mikrovlnky a rozviniete tak skutočnú orechovú chuť.
4. Koniec namáčania fazule!
Ak ste zvykli namočiť fazuľu pred varením na noc do vody, už nemusíte. Dajte fazuľu do vhodnej nádoby s teplou vodou (1:3), pridajte štipku jedlej sódy a zapnite mikrovlnnú rúru na plný výkon na 10 minút (po bod varu). Po hodine odležania môžete uvariť svoje obľúbené jedlo za oveľa kratší čas.
5. Super prepečená slaninka
Plátky slaniny položte na tanier vystlaný papierovými utierkami a prikryte ich ďalšou vrstvou papierových utierok, aby bola slanina úplne zakrytá. Vložte ju do mikrovlnky a pochúťka je na svete. Čas prípravy závisí od hrúbky plátkov slaniny.
6. Už žiadne slzy z cibule
Ak slzíte pri krájaní cibule, stačí ju vložiť na 30 sekúnd do mikrovlnky a môžete krájať.
7. Rýchle sušenie bylín
Bylinky rozsypte na papierovú utierku v rúre a zapnite ju. Dĺžka sušenia závisí od typu a výkonu mikrovlnky. Vysušené ich nechajte chvíľu vychladnúť, vyskúšajte, či sa drobia, a nasypte ich do pohára na uskladnenie.
8. Zbavte sa plesne v črepníkoch
Ak máte na zemine v kvetináčoch bielu pleseň, vyskúšajte zeminu vysypať do papierového vrecka, ktoré vložíte do mikrovlnky na 1 minútu. Vychladnutú zeminu vysypete späť do črepníka a rastlinku zasaďte.