Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ostala vám ryža z obeda? Hlavne ju nevyhadzujte! Tu sú TRI fantastické recepty, ako ju znova CHUTNE využiť

Ostala vám ryža z obeda? Hlavne ju nevyhadzujte! Tu sú TRI fantastické recepty, ako ju znova CHUTNE využiť

Zdroj: Getty/rudisill

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Ryža je nielen dobrým základom na večeru, výborne ju využijete aj pri raňajkách či dezertoch. Sledujte.

Obsahuje sacharidy, bielkoviny, ale aj vlákninu pre dobré trávenie. Okrem toho, rad vitamínov a minerálov obsiahnutých v ryži zabezpečuje fungujúci metabolizmus. Dosť dôvodov, prečo ju zaradiť do jedálnička, čo poviete?

1. Liečivé ryžové raňajky

Zostala vám uvarená ryža z večere? Použite ju na sladké raňajky! Ryžu zmiešajte na panvici s rastlinným mliekom alebo rastlinnou alternatívou, potom pridajte lyžičku kurkumy, pol lyžičky škorice a zázvorového prášku a štipku čierneho korenia.

Zdroj: Getty/AnnaPustynnikova

Ilustračný obrázok

Vložte zmes do misky a ozdobte kokosovými lupienkami, sušeným ovocím, čerstvými čučoriedkami či iným ovocím podľa chuti. Hotovo.

2. Ryžová miska s avokádom a vajíčkom

Zdroj: Getty/vaaseenaa

Ilustračný obrázok

Ešte stále máte chuť na slané raňajky či večeru? V hrnci zmiešajte hrsť špenátu, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, tofu, uvarenú ryžu a troška vínneho octu. Dochuťte soľou a korením. Potom pripravte praženicu a štvrtinu avokáda nakrájaného na kúsky.

3. Ryžové koláčiky na X chutných spôsobov

Zdroj: Getty/workinc

Ilustračný obrázok

Dodajte svojmu ryžovému koláču šmrnc! Zapečte kopčeky ryže a ozdobte ich vrstvou arašidového masla, plátkami banánu, chia semienkami, kokosovými lupienkami alebo ricottou, medom či čučoriedkami.

Ak máte chuť na slanú verziu, stavte na bylinkový syr, údeného lososa a kôpor alebo avokádo s trochou citrónovej šťavy a cherry paradajkami. Možnosti kombinácií sú nekonečné!

Autor: Petra Wachman

Vyberáme pre vás niečo PLUS