Ostala vám ryža z obeda? Hlavne ju nevyhadzujte! Tu sú TRI fantastické recepty, ako ju znova CHUTNE využiť
19. 5. 2023, 9:30

Zdroj: Getty/rudisill
Ryža je nielen dobrým základom na večeru, výborne ju využijete aj pri raňajkách či dezertoch. Sledujte.

Zdroj: Getty/rudisill

Zdroj: Getty/rudisill

Zdroj: Getty/rudisill
Galéria k článku
Obsahuje sacharidy, bielkoviny, ale aj vlákninu pre dobré trávenie. Okrem toho, rad vitamínov a minerálov obsiahnutých v ryži zabezpečuje fungujúci metabolizmus. Dosť dôvodov, prečo ju zaradiť do jedálnička, čo poviete?
1. Liečivé ryžové raňajky
Zostala vám uvarená ryža z večere? Použite ju na sladké raňajky! Ryžu zmiešajte na panvici s rastlinným mliekom alebo rastlinnou alternatívou, potom pridajte lyžičku kurkumy, pol lyžičky škorice a zázvorového prášku a štipku čierneho korenia.
Zdroj: Getty/AnnaPustynnikova
Ilustračný obrázok
Vložte zmes do misky a ozdobte kokosovými lupienkami, sušeným ovocím, čerstvými čučoriedkami či iným ovocím podľa chuti. Hotovo.
2. Ryžová miska s avokádom a vajíčkom
Zdroj: Getty/vaaseenaa
Ilustračný obrázok
Ešte stále máte chuť na slané raňajky či večeru? V hrnci zmiešajte hrsť špenátu, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, tofu, uvarenú ryžu a troška vínneho octu. Dochuťte soľou a korením. Potom pripravte praženicu a štvrtinu avokáda nakrájaného na kúsky.
3. Ryžové koláčiky na X chutných spôsobov
Zdroj: Getty/workinc
Ilustračný obrázok
Dodajte svojmu ryžovému koláču šmrnc! Zapečte kopčeky ryže a ozdobte ich vrstvou arašidového masla, plátkami banánu, chia semienkami, kokosovými lupienkami alebo ricottou, medom či čučoriedkami.
Ak máte chuť na slanú verziu, stavte na bylinkový syr, údeného lososa a kôpor alebo avokádo s trochou citrónovej šťavy a cherry paradajkami. Možnosti kombinácií sú nekonečné!
Autor: Petra Wachman