„Pečenie“ bez pečenia? Zdravý nápad, ktorý chutí skvele!
29. 9. 2014, 3:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:43)

Zdroj: Škola varenia Radosť variť v Poluse
Škola varenia Radosť variť v Poluse v rámci svojich kreatívnych lekcií prináša jedinečný koncept zážitkového „pečenia“ bez pečenia.

Zdroj: Škola varenia Radosť variť

Zdroj: Škola varenia Radosť variť

Zdroj: Škola varenia Radosť variť
Galéria k článku
Súťažná otázka z 1. kola: Akým heslom sa riadi v kuchyni Zuzana Frešo?
Správna odpoveď je: c) Zdravé neznamená nudné
Výhercami v 1. prvom kole sa stávajú:
Michaela Adamkova, Bratislava
Baya Nikolajova, Bratislava
Lucia Gogova, Maliniovo
Víťazom srdečne blahoželáme!
Predstavte si fantastické torty, čo netreba s výčitkami svedomia likvidovať na trenažéri vo fitku! To nie je sci-fi, dámy, ale jeden z mnohých benefitov raw kuchyne, ktorej princípom je príprava jedál bez chemickej a tepelnej úpravy, so zachovaním cenných živín.
Zdroj: Škola varenia Radosť variť
Zuzka Frešo RAW
Zuzana Frešo, lektorka Školy varenia v Poluse, je chodiacou reklamou na raw stravu. S nákazlivým úsmevom a nabitá energiou búra predsudky o novom stravovacom trende. „Moja skúsenosť je – netreba do ľudí hučať, že je niečo bezlepkové a zdravé. Lepšie je ísť na to štýlom, aha, drží to pohromade napriek tomu, že tam nie je múka. Poďte vyskúšať, je to iné a zaujímavé. Celé to nevarenie je jedna veľká alchýmia, vždy je priestor pre skúšanie a objavovanie nových chutí!“
Zdroj: Škola varenia Radosť variť
Absolventky kurzu RAW so Zuzanou Frešo v Škole
Pod vedením skúsenej food blogerky zistíte, že nie je problém „upiecť“ 3 torty za 2 hodiny, „len treba mať grif,“ smeje sa lektorka. Nespornou výhodou raw stravy je okrem šetrenia času tiež ľahká stráviteľnosť jedál. „Raw je rozumnou alternatívou pre cukrovkárov, pre tých, čo nemôžu jesť lepok, pre alergikov, čo neznášajú laktózu či mliečnu bielkovinu,pre celú rodinu,“ pochvaľuje si Zuzana. Jej raw vychytávkou sú aktuálne chia semiačka. „Mám s nimi výbornú skúsenosť. Keď som na tri dni úplne vysadila kávu a namiesto nej si dávala chia semiačka, zistila som, že je to skutočná energetická bomba!“
Zuzana Frešo je lektorka školy varenia Radosť Variť v Poluse, kde ju často osobne nájdete, a zároveń autorka populárneho food blogu BeFresh.sk. S heslom „zdravé neznamená nudné“ pripravuje originálne raw recepty slanej i sladkej kuchyne – od raňajok až po dezerty. Vyhotovuje torty na objednávky, organizuje kurzy a prednášky pre všetkých, ktorí majú záujem jesť zdravšie bez kompromitovania chuťového zážitku.
Viac informácií hľadajte na www.polus.sk v sekcii Radosť variť[
RECEPT: Tropické mangové RAW tortičky
Zdroj: Škola varenia Radosť variť
Mangová RAW tortička je hotová
Korpus:
1 ½ hrnčeka nesladeného strúhaného kokosu
1 ½ hrnčeka vlašských orechov
1 ½ hrnčeka sušených datlí (nesladených)
Najprv pomixujeme orechy s kokosom na múku. Pridáme datle. Ak sú tvrdé, namočíme ich aspoň na 30 minút do vody. Mixovaním hmoty vytvoríme lepkavé cesto, ktoré vtlačíme na spodok formy, prípadne po jej okrajoch.
Krém
2 zrelé mangá
1/2 hrnčeka sušeného manga (nesladeného)
1 hrnček roztopeného panenského kokosového oleja
Sušené mangá namočíme na 10 - 30 minút do vody a necháme odkvapkať. Následne sušené aj čerstvé mangá pomixujeme do hladka. Pomaly primixujeme aj roztopený panenský kokosový olej. Vylejeme na korpus.
Ozdoba
Tortu ozdobíme bobuľovitým ovocím podľa vlastného výberu. Absolútne vhodná kombinácia sú maliny a čučoriedky.
Tortu dáme do chladničky na 6 hodín, ideálne na celú noc. V prípade, že na ňu máte chuť už skôr, dajte ju do mrazničky na cca 1-2 hodiny.
Súťažná otázka:
a.) Zdravé neznamená chutné
b.) Raw neznamená nudné
c.) Zdravé neznamená nudné
Zdroj: Škola varenia Čas pre Ženy
Škola varenia Čas pre Ženy
Zapojte sa do našej súťaže aj vy. V každom z ôsmich kôl môžete vyhrať 3 vouchery na zaujímavé kurzy varenia so Školou varenia RADOSŤ VARIŤ v Polus City Center v hodnote 30 eur. (Pre mimobratislavských súťažiacich alebo ak sa nemôžete školy varenia v bratislavskom Poluse zúčastniť, môžete vyhrať balíčky 100% šťavy FRUXI FRESH v hodnote 25 Eur.)