Reklama

Pozor, objednávate si menučko a rozlievané víno? Ale to sú najčastejšie triky v reštauráciách!

Aj v reštauráciách treba byť obozretný.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Pomaly, ale isto sa život vracia do normálu a podniky, ktoré boli dlho v rôznych núdzových režimoch, sa znovu otvárajú pre všetkých hostí. Ale viete, na čo si dať pozor pri objednávke obľúbených jedál?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 3:22
Remaining Time 3:22
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lucia Gallová vytvorila organickú farmu v Bratislave

    Maxi jedálny lístok

    Veľké lístky sú jasným signálom toho, že sa používajú takzvané hotové produkty, ako napríklad mrazený tovar alebo konzervy. Nie je to vyslovene nezdravé, ale takisto nie čerstvé a vo veľkých množstvách ani prospešné.

    Záhradný šalát z vrecka

    Ľadový šalát, strúhaná mrkva a uhorky, kapusta, zemiakový šalát, všetko pochádza z plastového vrecka alebo vedierka, je vopred nastrúhané a nakrájané. Pár plátkov čerstvej paradajky, cibuľky a hotovo. Ilúzia čerstvosti zachovaná.

    Dip a chlieb sa posúva ďalej

    Bagety, ktoré ostali z predošlého dňa, sa takmer vždy znova dopekajú. To nebude reklamovať asi nikto, keďže všetci sú hladní a sú radi, že majú niečo k dipu. Chlieb a dipy, ktoré sa vrátia nedotknuté, sa mnohokrát posúvajú ďalšiemu hosťovi.

    Zdroj: shutterstock

    Výhodné menu nemusia byť vždy výhodné.

    Denné menu

    Cenovo veľmi výhodné denné menu na obedovom lístku často znamená – prísady v tomto jedle musia ísť čo najskôr preč!

    Syrový trik

    Keď je v pondelok na jedálnom lístku zapekaná zelenina alebo mäso, určite sú to zvyšky z víkendu, pekne ozdobené a dochutené syrom či smotanou, a teda nedefinovateľnej chuti.

    Domáci dresing

    Pri údajnom domácom dresingu kuchár do hotového kúpeného dresingu často nakrája len trochu cibule či pažítky a hotovo!

    Kocky ľadu

    Ak si objednáte drink s ľadom, často dostanete len polovicu zaplateného nápoja – zvyšok je doplnený ľadom.

    Triky pri víne

    Keď si objednáte rozlievané víno, musíte rátať s tým, že keď sa práve minul dobrý rozlievaný veltlín, dostanete niečo lacnejšie. A pozor! Ak si objednáte celú fľašu vína a prinesú vám už otvorenú, môže byť, že ju niekto predtým už dopĺňal. Takisto dávajte pozor pri rozlievanom víne, či vám naozaj nalejú dve deci alebo deci, čo ste si objednali.

    Viete, že...

    63,4 % ľudí uviedlo, že čerstvosť surovín, z ktorých je jedlo pripravené, je dôležitá? Tento dôraz sa zmenil počas pandémie. Rovnako sa ľuďom páčia reštaurácie, ktoré ponúkajú viac šalátov.