Prečo sa jedlo na teflónovej panvici pripaľuje a lepí? Vieme, kde je problém, možno robíte túto chybu!
10. 5. 2017, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Aj vy ste sa stretli s tým, že vaša teflonová panvica začne po čase pripaľovať jedlá a tie sa na ňu lepia?

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
4 fotografiePrejsť do galérie
Máte pocit, že sa o teflónovú panvicu staráte s láskou, nepoužívate ostré predmety pri otáčaní jedla a ani ju nedrhnete drôtenkou. A aj napriek tomu nelúži tak, ako by mala? Vieme, kde môže byť problém.

Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Toto nerobte
- Neumývajte ju saponátom. Pri umývaní sa poškodzuje teflónová vrstva.
- Nepoužívajte drsnú stranu hubky. Pri trení sa teflónová vrstva vymýva.
- Ak ju dáte do umývačky riadu, nedávajte k nej ostré predmety a nepoužite saponát.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Takto áno
- Opláchnite ju teplou vodou a vytrite papierovou utierkou.
- Opláchnite ju vodou a vytrite hubkou a nechajte uschnúť.
- Dajte do nej vodu s 2 PL soli a nechajte prevrieť. Potom vylejte, opláchnite a utrite dosucha.
Zdroj: Shutterstock
Panvice najlepšie umyjete vodou.
Zaveste, alebo uložte ju tak, aby sa dnom nedotýkala ostatných predmetov.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka