Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty našich babičiek

Recepty pre radosť s Markétou Hrubešovou

Zdroj: TV Paprika

Reklama

Nie sú to len recepty na tradičné chutné jedlá, za každým sa skrýva jedinečný príbeh a zaujímavé osudy.

S kulinárskou šou Recepty pre radosť s Markétou Hrubešovou, ktorú vysiela TV Paprika navštívite slovenské aj české babičky,vychýrené kuchárky, ktoré pre divákov pripravia vždy jeden sladký a jeden slaný pokrm podľa tradičných receptov. Zároveň prezradia aj príbeh, ktorý sa k jedlu viaže a prečo ho rady varia či pečú.

Tradičnú slovácku kuchyňu predstavili pani Marie Jakubicková a jej kamarátka z Kneždúb.

Slivkovo-makový báleš

Slivkovo-makový báleš

Zdroj: TV Paprika

Slivkovo-makový báleš

Potrebujeme:

Cesto: 1 kg múky, 100g droždia, mlieko, soľ, 2 vajcia

Plnka: mak, slivkový lekvár

Postup:

Ingrediencie na cesto pomiešame a necháme kysnúť. S pomastenou lyžicou natrháme malé kôpky a necháme ich kysnúť. Ručne rozvaľkáme a na panvici, alebo na železnej platni po jednom upečieme. Keď je cesto upečené, potrieme ho domácou masťou. Plníme domácim slivkovým lekvárom. Na záver posypeme makom.

Kapustové Slisky

Zdroj: TV Paprika

Kapustové Slisky

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty, soľ, múku, cibuľu, slaninu, údené mäso

Postup:

Kapustu nakrájame na malé kúsky, posolíme a čakáme kým nepustí šťavu. Prisypeme múku a miesime cesto. Z neho našúľame malé valce a nakrájame ich na malé krúžky, ktoré ďalej našúľame na malé valčeky. Tie vo vriacej vode varíme až kým nevyplávajú. Scedíme. Na panvici udusíme cibuľu a pridáme na drobno nakrájanú slaninu. Keď je slanina upečená, pridáme nakrájané údené mäso. Túto zmes pridáme k uvareným valčekom a v trúbe, alebo v peci upečieme na chrumkavo.

Zdroj: PR článok

Recepty pre radosť od našich babičiek

Recepty pre radosť od našich babičiek môžete sledovať na TV Paprika vždy v sobotu a v nedeľu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS