V detstve snáď neuplynula ani jediná sobota, kedy by nám babka neupiekla obľúbené palacinky. A nielen také hocijaké, ale špeciálne, ktoré si pečiem dodnes a nedám na ne dopustiť. Po klasickej fazuľovej polievke nám babička vždy naservírovala obľúbenú maškrtu a my sme sa jej nevedeli dojesť. Vyskúšajte tento recept aj vy, je jednoduchý a veľmi chutný!

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujeme:

500 ml kefíru (môžete použiť aj kyslú smotanu)

1 hrnček mlieka

1 vajce

1-2 PL cukru

1/2 ČL soli

1 ČL sódy bikarbóny

múka

2 PL oleja

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Zdroj: Shutterstock

Ako na to:

1. Vlejte do misky kefír, pridajte cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu a vajce. Miešajte dovtedy, kým z cesta zmiznú všetky hrčky.

2. Musíte pridať toľko múky, aby ste získali husté smotanové cesto.

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Zdroj: Shutterstock

3. Mierne zohriate mlieko pomaly prilejte do cesta. Potom pridajte olej a dobre premiešajte.

4. Pečte palacinky klasickým spôsobom. Môžete ich podávať s lekvárom alebo naslano (so syrom a šampiňónmi), vtedy pridajte do cesta menej cukru.

Dobrú chuť!

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Zdroj: Shutterstock