Tajomstvo božských palaciniek: Babička ma naučila 1 trik, stačí pridať do cesta toto a... Fíha!
31. 10. 2020, 6:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 20:07)

Zdroj: Shutterstock
Milujete palacinky? Vyskúšajte trik mojej babičky. Stačí jedna zmena v príprave cesta a výsledok bude úplne iný.
V detstve snáď neuplynula ani jediná sobota, kedy by nám babka neupiekla obľúbené palacinky. A nielen také hocijaké, ale špeciálne, ktoré si pečiem dodnes a nedám na ne dopustiť. Po klasickej fazuľovej polievke nám babička vždy naservírovala obľúbenú maškrtu a my sme sa jej nevedeli dojesť. Vyskúšajte tento recept aj vy, je jednoduchý a veľmi chutný!

Zdroj: Shutterstock
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Potrebujeme:
500 ml kefíru (môžete použiť aj kyslú smotanu)
1 hrnček mlieka
1 vajce
1-2 PL cukru
1/2 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
múka
2 PL oleja
Zdroj: Shutterstock
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
Ako na to:
1. Vlejte do misky kefír, pridajte cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu a vajce. Miešajte dovtedy, kým z cesta zmiznú všetky hrčky.
2. Musíte pridať toľko múky, aby ste získali husté smotanové cesto.
Zdroj: Shutterstock
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.
3. Mierne zohriate mlieko pomaly prilejte do cesta. Potom pridajte olej a dobre premiešajte.
4. Pečte palacinky klasickým spôsobom. Môžete ich podávať s lekvárom alebo naslano (so syrom a šampiňónmi), vtedy pridajte do cesta menej cukru.
Dobrú chuť!
Zdroj: Shutterstock
Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.