Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tajomstvo božských palaciniek: Babička ma naučila 1 trik, stačí pridať do cesta toto a... Fíha!

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Milujete palacinky? Vyskúšajte trik mojej babičky. Stačí jedna zmena v príprave cesta a výsledok bude úplne iný.

V detstve snáď neuplynula ani jediná sobota, kedy by nám babka neupiekla obľúbené palacinky. A nielen také hocijaké, ale špeciálne, ktoré si pečiem dodnes a nedám na ne dopustiť. Po klasickej fazuľovej polievke nám babička vždy naservírovala obľúbenú maškrtu a my sme sa jej nevedeli dojesť. Vyskúšajte tento recept aj vy, je jednoduchý a veľmi chutný!

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

Zdroj: Shutterstock

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

Potrebujeme:

500 ml kefíru (môžete použiť aj kyslú smotanu)

1 hrnček mlieka

1 vajce

1-2 PL cukru

1/2 ČL soli

1 ČL sódy bikarbóny

múka

2 PL oleja

Zdroj: Shutterstock

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

Ako na to:

1. Vlejte do misky kefír, pridajte cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu a vajce. Miešajte dovtedy, kým z cesta zmiznú všetky hrčky.

2. Musíte pridať toľko múky, aby ste získali husté smotanové cesto.

Zdroj: Shutterstock

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

3. Mierne zohriate mlieko pomaly prilejte do cesta. Potom pridajte olej a dobre premiešajte.

4. Pečte palacinky klasickým spôsobom. Môžete ich podávať s lekvárom alebo naslano (so syrom a šampiňónmi), vtedy pridajte do cesta menej cukru.

Dobrú chuť!

Zdroj: Shutterstock

Babička vylepšila palacinkové cesto kefírom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS