Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

5 vecí, ktoré do mrazničky nikdy nedávajte: Ak to urobíte, budete to veľmi ľutovať!

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tieto potraviny do mrazničky rozhodne nepatria. Ak by ste ich tam dali, tú pohromu potom radšej nechcite vidieť

Syr

Mäkké syry ako ricotta, kozí či smotanový syr pri zamŕzaní a následnom rozmŕzaní menia svoju štruktúru, keďže obsahujú pomerne dosť vody. Ak už musíte do mrazničky dať nejaký syr, potom skôr vyzreté tvrdé syry ako parmezán. Odporúčame však kupovať iba také množstvá, ktoré spotrebujete, a skladovať ich výlučne v chladničke.

Mliečne výrobky

Smotana, cmar, jogurt, kyslá smotana a tvaroh majú v mraze tendenciu oddeliť bielkovinu od srvátky a následne sa zraziť.

Zdroj: Shutterstock

Urobte si raz za čas revíziu v chladničke.

Celé vajcia

Vajíčka pod vplyvom mrazu explodujú, čo rozhodne nikto nepotrebuje. Prasknutá škrupina je hotovou pozvánkou pre baktérie. Rovnako do mrazničky nepatria ani vajcia natvrdo či omáčky a výrobky, v ktorých hrá vajce hlavnú úlohu, napríklad holandská omáčka či majonéza. Ak už sa pre mrazenie vajec predsa len rozhodnete, oddeľte bielky od žĺtkov a v mrazničke ich skladujte vo vzduchotesných nádobách.

Vyprážané jedlo

To najlepšie na vyprážaných dobrotách – chrumkavú kôrku úplne „zabijete“ akýmkoľvek chladom či nebodaj mrazom. Pri chladnutí a mrazení sa totiž z takéhoto jedla vyparuje voda a kôrka vlhne a stráca na atraktívnosti.

Zdroj: getty images

otvorená chladnička

Káva

Neotvorený balíček s mletou kávou vydrží v mrazničke mesiac. No otvorené balenie, ktoré by putovalo do a z mrazničky by pre kávu znamenalo absolútnu pohromu. Rozmŕzanie a mrazenie spôsobuje kondenzáciu pár a teda káva by takto nasala všetky pachy, ktoré sa v mrazničke nachádzajú. A to už by nikto piť nechcel

Vyberáme pre vás niečo PLUS