Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tradícia slovenských a českých jedál na TV Paprika

Recepty našich starých babičiek opäť idú do módy.

Zdroj: TV Paprika

Reklama

Recepty našich starých babičiek opäť idú do módy.

Jednoduché aj slávnostné jedlá pripravované zručnými kuchárkami z rôznych kútov Slovenska, Čiech či Moravy nájdete v pokračovaní kulinárskej šou s Markétou Hrubešovou – Recepty pre radosť od našich babičiek na TV Paprika.

Nová séria prináša nielen recepty na jedno sladké a jedno slané jedlo, ale aj kúsok histórie z danej oblasti a netradičný pohľad do slovenských a českých kuchýň. Premiérový diel sa vysiela vždy v sobotu a reprízu v nedeľu.

Dva chutné pokrmy si môžete pripraviť už teraz:

Jablčný rez

Zdroj: TV Paprika

Jablčný rez

Potrebujeme:

750 g jabĺk

3 vajíčka

300 g kryštálového cukru

400 g polohrubej múky

50 g kokosu

50 g orechov

50 g čučoriedok

200 ml rastlinného oleja

2 lyžičky jedlej sódy

Postup:

Domáce jablká nastrúhame, vymačkáme šťavu, pridáme vajíčka, kryštálový cukor, polohrubú múku, kokos, orechy, hrozienka (môžu sa namočiť aj v rume), pridáme ešte čučoriedky, rastlinný olej a 2 lyžičky jedlej sódy. Všetko zmiešame, dáme na vymastený plech, alebo na papier na pečenie a pečieme 40 až 45 minút pri teplote 180 °C.

Zdroj: TV Paprika

Recepty našich starých babičiek opäť idú do módy.

Sedliacky hubovec

Zdroj: TV Paprika

Sedliacky hubovec

Potrebujeme:

3 stredne veľké zemiaky

5 strúčiky cesnaku

0,5 lyžičky rasce

1,5 lyžičky majoránky

štipku korenia

750 g predvarených húb

2 vajíčka

200 g krupice

Postup:

Nakrájané huby dáme variť do vody. Do uvarených húb pridáme najemno nastrúhané zemiaky (aj uvarené sú dobré), 2-3 vajcia, cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku, krupicu, trochu masla alebo masti. Na vymastený plech natrieme slabú vrstvu hmoty a dáme upiecť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS