Tradícia slovenských a českých jedál na TV Paprika
26. 10. 2015, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: TV Paprika
Recepty našich starých babičiek opäť idú do módy.
Jednoduché aj slávnostné jedlá pripravované zručnými kuchárkami z rôznych kútov Slovenska, Čiech či Moravy nájdete v pokračovaní kulinárskej šou s Markétou Hrubešovou – Recepty pre radosť od našich babičiek na TV Paprika.
Nová séria prináša nielen recepty na jedno sladké a jedno slané jedlo, ale aj kúsok histórie z danej oblasti a netradičný pohľad do slovenských a českých kuchýň. Premiérový diel sa vysiela vždy v sobotu a reprízu v nedeľu.
Dva chutné pokrmy si môžete pripraviť už teraz:
Jablčný rez
Zdroj: TV Paprika
Jablčný rez
Potrebujeme:
750 g jabĺk
3 vajíčka
300 g kryštálového cukru
400 g polohrubej múky
50 g kokosu
50 g orechov
50 g čučoriedok
200 ml rastlinného oleja
2 lyžičky jedlej sódy
Postup:
Domáce jablká nastrúhame, vymačkáme šťavu, pridáme vajíčka, kryštálový cukor, polohrubú múku, kokos, orechy, hrozienka (môžu sa namočiť aj v rume), pridáme ešte čučoriedky, rastlinný olej a 2 lyžičky jedlej sódy. Všetko zmiešame, dáme na vymastený plech, alebo na papier na pečenie a pečieme 40 až 45 minút pri teplote 180 °C.
Zdroj: TV Paprika
Recepty našich starých babičiek opäť idú do módy.
Sedliacky hubovec
Zdroj: TV Paprika
Sedliacky hubovec
Potrebujeme:
3 stredne veľké zemiaky
5 strúčiky cesnaku
0,5 lyžičky rasce
1,5 lyžičky majoránky
štipku korenia
750 g predvarených húb
2 vajíčka
200 g krupice
Postup:
Nakrájané huby dáme variť do vody. Do uvarených húb pridáme najemno nastrúhané zemiaky (aj uvarené sú dobré), 2-3 vajcia, cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku, krupicu, trochu masla alebo masti. Na vymastený plech natrieme slabú vrstvu hmoty a dáme upiecť.
Zdroj: TV Paprika
PR článok