3 dni, 3 polievky, 3 kilá: Ako rýchlo stratiť 1 konfekčnú veľkosť? Turbo diéta vám bude chutiť!
22. 1. 2015, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: Shutterstock
To najlepšie pri tejto diéte je, že nemusíte počítať kalórie a môžete z polievok zjesť, koľko máte chuť.
Zapnite turbo na látkovej výmene
Takto to funguje: Ľahko schudnúť po sviatkoch do plesových šiat – bez veľkého diétneho plánu? Dokážete to hravo s polievkou. Princíp: Stačí, ak tri dni budete jesť jednu z troch chutných polievok. Výsledok: Za tri dni zhodíte až tri kilá. Tajomstvo zoštíhľujúcich polievok je v ich ingredienciách. Každá obsahuje vybrané prísady, ktoré majú jediný cieľ, rozpúšťať tuky! To znamená: Prísady majú extrémne zoštíhľujúce vlastnosti.
Ázijská kuracia polievka
Prísady na 6 porcií:
Kúsok zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 1 paprička čili, 500 g mrkvy, 500 g póru, 1 zelená paprika, 100 g cukrového hrášku, 400 g kuracích prsičiek, 2 PL sezamového oleja, soľ, korenie, 800 ml zeleninového vývaru, 100 g čínskych vaječných cestovín, 2 stonky citrónovej trávy, 1 viazanička koriandru, 2 PL sójovej omáčky
Zázvor a cesnak nasekáme. Čili rozpolíme, vyškrabeme jadierka a dužinu nasekáme. Mrkvu nakrájame na tyčinky, pór na kolieska, papriku a cukrový hrášok na kúsky. Na oleji opečieme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a vyberieme. Do hrnca dáme zeleninu a krátko ju podusíme. Osolíme, okoreníme, vlejeme vývar, privedieme do varu a varíme 10 minút. Cestoviny uvaríme. Citrónovú trávu a koriander nasekáme a spolu s cestovinami pridáme do polievky. Ešte raz ochutíme.
1 porcia asi 230 kcal.
Spaľovač tukov CUKROVÝ HRÁŠOK
Je výborný zdroj magnézia. Bez tohto minerálu nefunguje látková výmena. Magnézium aktivuje v mitochondriách enzýmy, ktoré spaľujú tuk a potom idú hodiny na plné obrátky.
Zdroj: Shutterstock
Hrášok
Tvorba svalov – KURACIE FILETY
Obsahujú veľké množstvo bielkoviny. Už 120 g nabudí produkciu tuk požierajúcich rastových hormónov a podporuje tvorbu svalov. S 1 % tuku je to ideálny spaľovač tukov.
Očisťujúci PÓR
Nie je len chudobný na kalórie (100 g má asi 35 kcal), ale pôsobí najmä na trávenie. Flavonoidy z jeho zelenej časti vyplavujú usadeniny z buniek.
Zahrievač tukov ZÁZVOR
Biochemici zistili, že éterické oleje, ktoré sa nachádzajú v zázvore, zvyšujú teplotu v tele a aj spotrebu energie. O 25 % stúpa aj spaľovanie tukov a kilá sa rozpúšťajú samy od seba.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná fotografia
Brzda hladu – MRKVA
Vysoký obsah pektínu je ideálny najmä pri chudnutí. Vláknina v žalúdku napučí, a tak zabráni pocitu hladu. Okrem toho vysoký obsah vitamínu C chráni naše bunky.
Talianska hovädzia polievka
Prísady na 6 porcií:
400 g hovädzieho mäsa na polievku, soľ, 10 zrniek čierneho korenia, 2 bobkové listy, 2 cibule, 750 g zemiakov, 2 PL oleja, mleté čierne korenie, 1 ČL talianskych sušených byliniek, 1 viazanička bazalky, 1 PL kyslej smotany
Mäso uvaríme v 500 ml slanej vody s čiernym korením a bobkovými listami. Pri nízkej teplote varíme 40 minút. Cibuľu nakrájame. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso vyberieme z vývaru a vývar precedíme cez sitko. Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zemiaky a krátko podusíme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom, necháme prevrieť a 10 minút povaríme. Do polievky pridáme mäso nakrájané na kúsky. Polievku ochutíme, rozdelíme do tanierov, pridáme smotanu a bazalku.
1 porcia obsahuje 220 kcal.
Rozpúšťač tukov hovädzie mäso
Najmä tmavé mäso obsahuje L–karnitín - spaľovač tukov. Látka podobná bielkovine rozpúšťa tukové zásoby tým, že podporuje spaľovanie tukov v bunkách.
Zasycujúce ZEMIAKY
Neoprávnene sa považujú za „zakázané ovocie“. 100 g obsahuje len 70 kalórií. Okrem toho aj nervy upokojujúci vitamín B, ktorý nás nadlho zasýti.
Zoštíhľujúce tajomstvo OLIVOVÝ OLEJ
Štúdie dokázali, že olivový olej je najefektívnejší likvidátor tukov. Dôvod: jednoduché nenasýtené mastné kyseliny rozbíjajú tukové zásoby a uvoľnené tuky vyplavujú z tela von.
Korenistá zeleninová polievka
Prísady na 6 porcií:
250 g zeleru, 750 g bielej kapusty, 2 zelené papriky, 500 g paradajok, 2 cibule, 2 PL oleja, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, kajenské korenie, štipka mletého zázvoru, 1 ČL korenia karí, 1 l kuracieho vývaru, 1 viazanička petržlenovej vňate, sójová omáčka
Zeler, kapustu a papriku nakrájame na kúsky. Paradajky nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nasekáme. Na oleji opečieme cibuľu, pridáme zeler, kapustu a papriku a podusíme. Ochutíme soľou, korením, zázvorom a korením karí. Prilejeme vývar, necháme prevrieť a varíme 15 minút. Vňať nasekáme a s paradajkami pridáme do polievky. Varíme 5 minút. Ochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.
1 porcia asi 110 kcal.
Urýchľovač tukov ZELER
Zeler obsahuje horké látky, ktoré sú ideálne pri chudnutí, lebo stimulujú tvorbu žlče. Tuk rýchlejšie prejde cez žalúdok a črevá, a tak sa zníži jeho príjem v tele.
Vitamínový hit PAPRIKA
Paprika má vysoký obsah vitamínu C, asi 105 mg na 100 g zeleniny. Vitamín C podporuje tvorbu hormónu noradrenalínu, ktorý premieňa tuky na energiu.
Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk, RCA
Ideálne plody sú žlté alebo oranžové