Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj si pochutnáte aj SCHUDNETE: Najlepší PRIATEĽ vašej postavy TOTO LETO je obyčajný TVAROH!

Štíhla vďaka tvarohu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Chutný, krémový a taký účinný. Neuveríte, čo všetko dokáže s vašou postavou tento biely zázrak v tégliku...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Nízkotučný tvaroh

    Zdroj: Shutterstock

    Tvaroh posilní nielen kosti.

    - Neobsahuje skoro žiadne kalórie, zato je bohatý na vápnik a bielkoviny, ktoré podporujú látkovú premenu tukov

    - jeho vysokokvalitné bielkoviny dobre padnú svalom, keďže prispieva k ich tvorbe, a tak zvyšuje základnú energetickú spotrebu tela

    - v nízkotučnom tvarohu sa nachádza množstvo kyseliny listovej, draslíka, ako aj fosforu

    - zasýti na dlhý čas, a to bez toho, aby ste sa cítili prejedené

    To znie super, no nie? Aby sme ho ešte troška vylepšili, v našej diéte ho nájdete zmiešaný s malým množstvom gréckeho jogurtu. Vďaka nemu je tvaroh nielen krémovejší, ale získa aj bielkoviny navyše. Okrem toho jogurt obsahuje probiotiká, ktoré podporujú správne fungovanie čriev, čo je základný predpoklad na zdravý a dlhodobý úbytok váhy.

    Vzorový jedálny lístok na 1 deň

    Jesť tvaroh počas celého dňa? Bez problémov! Je jedno, či nasladko na raňajky, či s bylinkami na obed – pochutíte si na množstvo spôsobov. Nech sa páči...

    Bikinová pochúťka

    1 porcia (200 g): V miske zmiešame 50 g nízkotučného tvarohu s 50 g gréckeho jogurtu. Vmiešame 1 PL minerálnej vody a podľa chuti dochutíme čerstvými bylinkami a koreninami.

    RAŇAJKY: Tvarohový dezert s malinami

    1 porcia: V hrnci privedieme do varu 40 ml mlieka, kôru zo štvrť citróna a 10 g mletého maku. Varíme 12 až 15 minút. Medzičasom si pripravíme jednu porciu bikinovej pochúťky podľa uvedeného receptu. Zamiešame trocha citrónovej šťavy. Makovú zmes necháme vychladnúť. V mixéri rozmixujeme 60 g malín s trochou citrónovej šťavy. Makovú zmes zamiešame do tvarohu. Do pohára navrstvíme makový tvaroh s malinovým pyré a ihneď podávame.
    420 kcal, B: 14 g, T: 20 g, S:41 g

    Zdroj: Shutterstock

    Tvarohový dezert s malinami

    OBED: Zemiaky s bylinkovým tvarohom

    1 porcia: Asi 250 g zemiakov v šupke varíme v osolenej vode 20 minút. Nasekáme 1 menšiu šalotku aj pol strúčika cesnaku. Nasekáme pol zväzku pažítky a štvrť šalátovej uhorky rozpolíme a nakrájame na tenké plátky. Nakrájame 6 reďkoviek. V miske zmiešame 1 ČL bieleho vínneho octu a trocha citrónovej šťavy. Zašľaháme asi 1 PL oleja a dochutíme soľou a korením. Zmiešame s uhorkou, reďkovkami, so šalotkou, s cesnakom a polovicou pažítky. Zemiaky scedíme a udržujeme teplé. Nasekáme 2 vetvičky petržlenovej vňate a zmiešame s 1 porciou bikinovej pochúťky, so zvyškom pažítky a s trochou citrónovej šťavy. Dochutíme soľou a korením a podávame so zemiakmi a šalátom.
    420 kcal, B: 31 g, T: 11 g, S: 44 g

    Zdroj: Shutterstock

    Zemiaky s bylinkový tvarohom

    Keď sa ponáhľate:
    Sú dni, keď nemáte čas takmer na nič, nieto ešte plnohodnotne sa najesť. V takom prípade je ovocný tvarohový nápoj na obed šikovnou voľbou. Zmixovaný je raz-dva a vziať si ho môžete aj na cesty. Jednoducho rozmixujte 1 banán s 50 ovocia (maliny, jahody, černice, čučoriedky...), jednu porciu bikinovej pochúťky, 2 PL ovsených vločiek, 1 PL ľanového oleja a 40 ml mlieka. Dobrú chuť!

    SNACK: Zeleninové tyčinky s tvarohom

    1 porcia: Nasekáme listy z 3 vetvičiek petržlenovej vňate. Pripravíme polovičnú porciu bikinovej pochúťky a zmiešame s petržlenovou vňaťou. Dochutíme čiernym korením. Nakrájame 1 červenú papriku, 2 mrkvy a 250 g šalátovej uhorky na dlhé pásiky a podávame s tvarohom, nahradí dip.
    190 kcal, B: 17 g, T: 4 g, S: 19 g

    Zdroj: Shutterstock

    Zeleninové tyčinky s tvarohom

    VEČERA: Mäsovo-kukuričná panvička

    1 porcia: Nakrájame nadrobno štvrť červenej, zelenej a žltej papriky. Nasekáme 1 šalotku. Uvarený kukuričný klas nakrájame na plátky. Nasekáme 1 vetvičku tymianu. Papierovou utierkou osušíme 150 g hovädzieho steaku a nakrájame ho na plátky. Osolíme, okoreníme a opekáme na 1 ČL oleja asi 5 minút. V polovici varenia pridáme šalotku a polovicu tymianu. Vyberieme a udržujeme v teple. Na 1 ČL oleja opekáme papriky, zvyšok tymianu, ako aj kukuricu asi 5 minút. Dochutíme soľou a korením. Zamiešame mäsovú zmes. Podávame s jednou porciou bikinovej pochúťky, ktorú sme zmiešali s nasekanou petržlenovou vňaťou.
    210 kcal, B: 17 g, T: 4 g, S: 23 g

    Zdroj: Shutterstock

    Steak s kukuricou a opekanou zeleninou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.