Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako rýchlo schudnúť bez mučenia a hladovania? TOP pravidlá + chutné jedlá, ktoré vygumujú kilá

Čo keby ste do nového roka vstúpili s novým zoštíhľujúcim plánom?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Máme za sebou obdobie plné nezdravých dobrôt, ktoré sme si na Vianoce dopriali. Plesová sezóna je však pred dverami, tak čo keby ste do nového roka vstúpili s novým zoštíhľujúcim plánom?

Ako na to:

● Vyberte si z našej ponuky jedny raňajky, obed a večeru. Jedlo môžete opakovať s pokojným svedomím.

● Potraviny ako zelenina, cestoviny, chudé mäso, ryby, ryža, zemiaky, nízkotučné mliečne výrobky, vajcia a ovocie sú povolené v akomkoľvek množstve.

● Zásobte sa nízkotučnými dresingmi, bylinkami, nízkotučnými vývarmi alebo bujónmi, alternatívnymi sladidlami, rajčinovým pretlakom, sójovou omáčkou a koreninami. Dodajú vášmu jedlu tú správnu chuť.

● Aby ste si boli istá, že vaša diéta je vyvážená, každý deň pridajte do jedálneho lístka extra porciu vápnika – 350 ml nízkotučného mlieka, 250 ml polotučného mlieka, 30 g plnotučného syra alebo 40 g nízkotučného tvrdého syra. Príjem vlákniny si zvýšte dvoma krajcami celozrnného chleba alebo 35 g cereálií s vysokým podielom vlákniny.

● Z mäsa odstráňte tuk a z hydiny kožu. Používajte nízkokalorický sprej na pečenie namiesto oleja a tukov.

● Za deň vypite 6 až 8 pohárov tekutiny. Povolená je voda, nesladené tekutiny, čaj a káva.

Raňajky

Celozrnné sušienky

Zmiešame nízkotučný jogurt s 2 nalámanými celozrnnými sušienkami a hrsťou čerstvého bobuľového ovocia.

Údený losos s vajcom

Na plátok celozrnného chleba položíme kúsok údeného lososa, jedno volské oko a opražené rajčiny a hríby.

Francúzska hrianka

Opečieme dva plátky celozrnného chleba, ktoré potom naplníme chudou šunkou a nízkotučným tvrdým syrom typu čedar. Spojíme a obalíme vo vajci. Opečieme na malom množstve oleja z oboch strán.

Hlavné jedlo a večera

Sendvič so syrom a cibuľou

Dve jarné cibuľky očistíme, nakrájame a zmiešame s 3 PL nízkotučného syra typu cottage. Pridáme 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate a poriadne premiešame. Túto zmes nanesieme na plátok celozrnného chleba a prekryjeme druhým plátkom. Podávame s rajčinami a stonkovým zelerom.

Frittata

Na panvicu nanesieme malé množstvo oleja a opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme predvarené zemiaky nakrájané najemno a rozdrvené čierne korenie. Opekáme asi 5 minút. Zalejeme rozšľahaným vajcom, dochutíme soľou a korením a pečieme, kým vaječná zmes nestuhne. Posypeme nízkotučným syrom typu čedar a zapečieme pod grilom. Podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Pečené zemiaky s fazuľou

Väčší zemiak so šupkou pečieme v rúre asi hodinu. Po upečení ho naplníme fazuľou v rajčinovej omáčke. Podávame s miešaným šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS